dinsdag 30 september 2008

Gaat katblad failliet?


De Boez jaagt de redactie van het lkb flink op kosten. Ten eerste verstrekken wij hem voedsel en kost de opvoeding van deze kleine een hoop tijd. Dan bezorgt hij ons extra werk door regelmatig de kattenbakken (2 stuks) overhoop te halen en zo de plasbolletjes te vernielen, waardoor wij de vulling van de bakken vaker in zijn geheel moeten vervangen. Dit betekent: extra autoritten naar de Intratuin. En dat met die dure benzine... Daarnaast graaft hij zo overenthousiast en langdurig in de toiletten dat er constant korrels door het redactiekantoor vliegen, en daar wij graag zonder geknars over onze vloer willen kunnen schrijden, hebben wij een groot model stoffer en blik moeten aanschaffen. Telt u maar alles bijelkaar op. Maar we zijn er nog niet! Wij hebben het nog niet gehad over de bezoeken aan de dierenarts, en het raadplegen van kattengedragsdeskundigen in verband met de nog steeds overstuur zijnde Japekop, die overigens nog steeds niet goed in staat is zijn werk te doen. (Hij krijgt van ons uiteraard een uitkering.) Voor de "zieke" Japekop hebben wij een vervanger in dienst moeten nemen. Cera inderdaad, die wel loon ontvangt maar nog niet met echt belangrijk nieuws op onze redactie verschijnt. Om onze Verkenner A, dhr. Japekoppie, bovendien gunstig te stemmen, hebben wij extra lekkere Gourmet gekocht, wat 2 x zo duur is als de gewone. (Die met inktvis schijnt erg vies te zijn trouwens; alleen Pim heeft ervan gegeten.)
Als wij onze totaalrekening opmaken, vrezen wij voor de toekomst van het katblad....
Tenzij de Boez eindelijk eens gaat besluiten welke opleiding hij wil volgen, zodat hij aan zijn stages kan gaan beginnen en zo kost en inwoning voor ons kan terugverdienen!
Wij zijn dus naarstig op zoek naar een goedgekeurde beroepskeuzetest voor nog ongecastreerde katertjes van bijna 3 maanden oud. Wie kan ons helpen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is het de redactie niet bekend dat kleine katjes eerst de kittenschool moeten doorlopen vóórdat zij geconfronteerd worden met serieuze dingen als beroepskeuzetesten? Ik zou de redactie toch willen vragen om wat geduld te hebben en de kleine te laten genieten van een zo onbezorgd mogelijke kittentijd. Tja, en als hij dan nog niet binnen de lijntjes tekent, dan is dat toch niet zo erg?!

Anoniem zei

De Boez is een snelle leerling en hoogbegaafd. De kittenschool heeft hij al bijna afgerond en de basis slaat hij over. Hij is zelf al begonnen met fotografie (het resultaat kon u reeds zien) en komt ook al met verhalen voor de krant, al zijn deze nog niet helemaal bruikbaar. Verder staat hij te popelen om naar buiten te gaan om te verkennen. Vandaar!!!