zondag 28 september 2008

Van geel naar groen gebied


Vanuit het raam van de redactie hebben wij goed zicht op de Poort die leidt naar de Hoftuin. Dus als er een vreemdeling zich in de Poort waagt, zijn wij er als de kippen bij om verslag te doen. Door het felle licht aan de andere kant van de Poort, konden wij niet direct een duidelijk beeld krijgen van de vreemdeling. Voorzichtig slopen wij de Poort in......


In de Hoftuin bleek de vreemdeling verdwenen. Wel zagen wij Harremans (voor) en (achter) Mio, beide hofbewoners. En we zagen een lelijke voetbal, maar deze behoort niet aan de katten maar aan een blafbeest. Hoe kan het ook anders.... Wij vroegen Harremans, in het gewone leven "stoelentester", of hij de vreemdeling voor ons wilde opsporen. Harremans deed dat graag voor ons.


En jawel, Har leidde ons naar een overwoekerd houten bankje. Als u op de foto klinkt, ziet u e.e.a. groter en duidelijker. Dat geldt trouwens voor alle foto's in deze linkerkolom, maar dat wist u natuurlijk al. (?)


Daar zat de vreemdeling, verstopt onder het bankje en achter onkruid en slingers van de passiebloem. Toen wij even beter keken, herkenden wij Vlinder, die in geel gebied woont. Wat deed Vlinder zo ver van huis? Zij wilde het ons niet vertellen.


Samen met Harremans hebben wij enige tijd gewacht tot Vlinder uit haar schuilplaats kwam, maar dat gebeurde niet. Tenslotte zijn wij terug naar de redactie gegaan om de aardappeltjes te gaan schillen. Als iemand nog heeft gezien hoe en wanneer Vlinder weer naar huis is getogen, horen wij dat natuurlijk graag.

Geen opmerkingen: