woensdag 3 september 2008

Ollie was erbij


Ollie:
Ja, ik zag het allemaal gebeuren. Ik ben namelijk altijd erg vroeg op om een stukkie te lopen buiten, en dan zie ik ze vaak zitten. Bij het poezenloket ja. En Pim kreeg dus een happie. Dat is dan zogenaamd tegen zijn depressiviteit, heb ik horen zeggen. Wel, Pim zat net lekker te smikkelen en toen kwam Storm. Ja, het was een uur of zes in de morgen.


Storm is die kleine zwarte ja. Met die spillebenen, precies. En Storm dacht vast dat hij Pim kon wegjagen. Hij sloop heel behoedzaam naar Pim toe. Ja, ik zag het allemaal gebeuren.


Maar Pim had honger blijkbaar, en was niet van plan zijn happie af te staan. Gourmet Gold ja, want dat krijgt-ie thuis niet. Dus hij keek wel om, Pim dus, maar at toen verder gewoon door. Hoewel, het was niet zo gewoon want hij begon best wel te schrokken toen hij Storm z'n adem in z'n nek voelde.


Storm begon wat te grommen ja. Nee, hij kwam niet verder dichterbij want zij van het katblad stond de hele boel te fotograferen. In haar nachthemd inderdaad, en dat zag er niet uit. Ik zou ook niet dichterbij hebben durven komen. Pim is daar bijna kind aan huis, dus die let niet meer zo op de kleding van dat mens. Nee, het is goed dat er niemand was die van haar - dat mens dus - een foto maakte, anders had ze mooi voor gek gestaan. Maar ik zag het dus allemaal gebeuren want ik was erbij.


Toen, opeens, had Pim er genoeg van. Van dat gehijg in zijn nek dus. Van Storm ja. Dus toen ging Pim er vandoor. Nee, ik heb niet gezien waar Pim heenging want ik moest natuurlijk die Storm in de gaten houden. Nou het duurde niet lang of die Storm zat met zijn puntige snuit in het happie van Pim.


Zij van het katblad liet hem (Storm dus) nog effetjes zijn gang gaan want ze wou er een foto van maken. Maar toen zei ze dat ze niet van plan was de hele katbladstraat van eten te voorzien en heeft ze Pim's bakkie onder de snuit van Storm vandaan getrokken. Ja, dat vond ik wel gemeen van haar. Ik had dat niet geaccepteerd als ik Storm was. Maar ik ben Storm dus niet. En toen die kleine zwarte was afgedropen, zag ik dat er zich een heel publiek had verzameld rond de plek van het delict. Ja, Cera zat achter de struiken te loeren, mevr. Troy had alles gezien vanachter het raam van het poezenloket, Japekoppie zat in de gang achter zijn mens en Charli (mijn stiefbroer) zat midden op de straat toe te kijken. En toen ik mij omkeerde, zag ik ook nog dat loeder Luna op de tafel zitten. Ja, die komt helemaal uit geel gebied inderdaad. (Zie kaart territoria helemaal onderaan pagina - red.) Ik denk dat ze allemaal zaten te wachten op een conflict, maar het liep dus met een sisser af. Nee, niemand heeft gesist, ik zei dat bij wijze van spreken dus. Nee, ik ben toen naar binnen gegaan want ik vond het veel te druk worden op straat. En ik hou dus helemaal niet van drukte. Ja, wel jammer dat het niet uit de hand is gelopen, dat van Pim en Storm. Want nou hebben we allemaal voor niks daar gezeten. Als publiek dus, ja.

2 opmerkingen:

marian zei

Spannend verhaal! Jammer dat ik er ook niet was zo vroeg, had ik graag willen meemaken!

Annemieke zei

Wat een consternatie op de vroege ochtend! Daar zou ik ook foto's van maken, nachthemd of niet.