maandag 22 september 2008

Boez krijgt ogenzalfje


Vanochtend besloten wij met de jonge Boezelmans naar de dierendokter te gaan omdat zijn oogjes erg traanden en vies bleven ondanks ons gepoets met gekookt water en zachte tissues. Het poezenloket bleef dus gesloten, maar wij hebben nog geen klachten daarover ontvangen.
De Boez was het niet eens met de gang van zaken, maar wij hebben hem toch in zijn mandje moeten vervoeren naar de Merenwijk, alwaar drs. Carlo van Wiggen zijn praktijk heeft. Gelukkig waren wij gelijk "aan de beurt". Oom Carlo stelde bij de Boez ontstoken oogjes vast, en de oorzaak daarvan moet een klein virusje zijn. Omdat oom Carlo niet over 1 nacht ijs gaat, is de Boez gelijk maar even helemaal gecontroleerd en verder gezond verklaard. Hij (de Boez) werd ook direct in de computer ingevoerd (zijn gegevens dus en niet de Boez zelf), alleen konden wij nog geen beroep opgeven. We zijn het er namelijk nog niet over eens watvoor opleiding Boezelmans moet gaan volgen omdat hij over vele talenten lijkt te beschikken. De beroepskeuze stellen wij dus nog even uit. Maar dat terzijde.
Oom Carlo schreef een zalfje voor en stelde vast dat de Boez met zijn ruim anderhalve kilo toch wel een flink baasje is; de Boez is nu bijna 10 weken en zijn gewicht past meer bij een katje van 12 weken oftewel 3 maanden.
Blij met ons zalfje, zijn we weer opgewekt huiswaarts gegaan, waar de Boez zich direct neervlijde om dit kleine traumaatje zo snel mogelijk te kunnen gaan verwerken.

3 opmerkingen:

Trudi zei

Dikke knuf voor Boez, hopelijk wordt het inzalven geen drama!

Mevrouw Katblad zei

Nou, drama is een groot woord maar een knoeiboel wordt het wel als je je ogen stijf dichthoudt en er ook nog bij spartelt! Wij proberen de Boez te lijmen met een extra lekker hapje na de "inzalving", maar zijn er eigenlijk al bijna zeker van dat dat pas effect heeft als het zalfje niet meer nodig is!

Annemieke zei

Arme Boez! Elrond en Pieper gingen vroeger ook altijd naar dierenarts van Wiggen! Echt leuk vonden ze het er niet...maar de geur van bange katten en andere dieren helpt natuurlijk niet om je op je gemak te voelen.
Beterschap aan de Boez! En succes met smeren.