maandag 8 september 2008

De Boez moet huis uit


Uit zeer betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Boezelmans vandaag voor het laatst bij zijn moeder, broers en zusjes is. Morgen gaat het gezinnetje uit elkaar..... Bij het idee alleen al krijgen wij tranen in onze ogen maar gelukkig weten zij het zelf nog niet.

De Boez woog vanmorgen 1340 gram. Het zal dus een flinke jongen worden. Een zusje van de Boez weegt zelfs nog iets meer. Zij wordt later vast en zeker "theemuts".

De Boez blijkt een toverbal te zijn. Zijn aanvankelijk pikzwarte vacht verkleurt langzaam richting grijs en er tekenen zich strepen af van het cyperse soort. Gelukkig blijft het wit gewoon wit. Dat geeft dan nog wat houvast.

Boezelmans houdt erg van slapen. Maar dat schijnen ze allemaal te doen, die kleintjes.

En Boez houdt ook van lekkere hapjes. Hij is gaarne bereid om daar moeite voor te doen, zoals het in de papierbak springen om een verpakking af te lebberen. Wij vermoeden dat het hier slagroom betreft.....

Ja ja, er mogen geen spoortjes achterblijven!

Eten en slapen dus, dat zijn Boez' voornaamste bezigheden. En spelen natuurlijk. Maar zoals gezegd: morgen is de babytijd voorgoed voorbij. Eerst gaan de poesjes naar de dierenarts voor een uitgebreide keuring, daarna worden zij overgebracht naar het dierenasiel in Hilversum waar zij zullen verblijven tot zij worden opgehaald door hun nieuwe mensen. Vier zijn er al "onder de pannen", maar moeder en drie kleintjes hebben nog geen nieuw adres. U kunt zich nog melden! (Zie eerdere berichten over dit nest...)
Van Boezemans weten wij dat hij overgebracht gaat worden naar een opleidingsinstituut, en daar al gelijk aan het werk moet als jongste bediende. Zijn opleiders schijnen mevr. T.T. en heer J. (zoon van mevr. TT) te heten, maar over meer gegevens beschikken wij nog niet. Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van Boezelmans' belevenissen.
Wij danken onze correspondente mens Wilma wederom voor de foto's en alle inlichtingen die zij ons heeft verstrekt!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een heerlijik ventje!
en mooie foto's ook.

Anoniem zei

U mag hem straks best wel eens komen aaien, als u hem maar niet te lang van zijn werk afhoudt.....

marian zei

aahhhh wat een lieverd,maar vooral als hij slaapt.. Hij gaat vast een hele leuke spannende tijd tegemoet en krijgt zeker weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ach en Mamma Leila heeft nu gezegd dat ze wat rust wil en dat het tijd is dat hij op zijn eigen fluwelen pootjes komt te staan. En zo te zien gaat hij vol vertrouwen het nieuwe avontuur tegemoet en krijgt hij een gouden mandje! Ook namens mij en de poezen hier een dikke knuf!

Annemieke zei

Ik kijk al uit naar de nieuwe belevenissen van de Boez! En wel heel bijzonder: een toverbalkat!

Annemieke zei

En dat slapen op de rug deed een van Iwans andere broers ook altijd! Die is twee maanden als "rugligger" door het leven gegaan. Daarna hebben zijn nieuwe mensen een betere naam bedacht: Tijgetje.