dinsdag 2 september 2008

Pavlov of tikkie autistisch?


Tokkie Troy:
Soms snap ik niks van mijn mens maar dat is vice versa. Neem nou vanochtend. Ze staat om kwart over zes op. Nee, doet ze anders nooit maar het was benauwd boven en daar had ze last van gehad. Hele nacht ook liggen woelen. Dat is voor ons erg irritant, want van rustig op het bed liggen is dan geen sprake en dus moet je dan uitwijken naar een stoel of logeerbed. Maar goed, daar gaat het nu effe niet om. Ze staat dus op op een ongebruikelijke tijd. Maar bij dat opstaan hoort voor ons: ontbijt in ons bakkie. Het een is gewoon een logisch gevolg van het ander, zo gaat het altijd en dat al mijn hele leven lang. De tijd doet er niet toe. Afijn, we kregen dus ook ons ontbijt. Uit een blikkie inderdaad. Dat smaakte goed hoor, daar gaat het niet om, maar toen gebeurde het volgende. Ze gaat terug naar bed. Nou, niks mis mee, moet ze helemaal zelf weten. Slaapt ze tot bijna 10 uur in de ochtend! Ja, dat was even schrikken voor haar en voor ons trouwens ook. Maar nog steeds niet echt problematisch, qua dagindeling. Dus ze staat weer op. Trap af naar beneden, en wij erachter aan. Nu komt het. Bij opstaan hoort volgens mij toch echt: eten in de bakjes! Ontbijt ja! Maar wat zegt zij? Jullie hebben al gehad! Om kwart over zes!
Nou, wij perplex natuurlijk! (Met wij bedoel ik natuurlijk mijn zoon en ik.) Hoezo kregen we niks? Ze was toch opgestaan? Dat is toch het begin van een serie handelingen? Met als onderdeel: eten in de bakjes? Maar ze hield voet bij stuk, ons rare mens. Terwijl het al bijna 4 uur geleden was dat we zo'n lullig hapje hadden gekregen.
Natuurlijk hebben we samen staan dreinen, maar dat hielp niks dus. Toen riep ze - het mens - dat we Pavlov-gedrag vertoonden. Of dat we misschien wel een tikkie autistisch waren. Maar dat ze daar echt geen rekening mee kon houden.
We hebben toen maar wat harde brokkies genuttigd, maar dachten wel: dat mens is niet goed snik. Bovendien roept ze dingen die wij niet snappen. En zij snapt ons dus niet, dat is duidelijk. Morgen moet ze maar gewoon weer op normale tijd opstaan, dat lijkt me beter voor beide partijen.

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Dat is inderdaad belachelijk! Ik ben het helemaal met jullie eens mevrouw Troy and Japekop! Zo'n opstaanritueel moet je in ere houden! Hopelijk ziet jullie mens dat ook in, mocht dit ooit nog eens voorkomen.

Anoniem zei

Weet u wel wat dat kost? Al die blikkies Gourmet??? Maar goed, we kunnen nog altijd abonnementen op het lkb gaan verkopen als de nood aan de man komt...., financieel gezien dus.

marian zei

Misschien moet u aan fondsenwerving doen... zeker nu de hele straat meeeet!