zondag 14 september 2008

Alsmaar nieuwe dingen ontdekken


Boezelmans had misschien beter "Wildemans" kunnen heten. Hij scheurt in volle vaart enthousiast door zijn nieuwe huis en geen plekje blijft onontdekt. Nadat wij net hadden kunnen voorkomen dat hij een nat pak zou halen (het ventje sprong op het toilet terwijl de klep openstond en gleed het gat in......), klom hij langs de benen van zijn mens omhoog om zo het aanrecht te bereiken. Vol verbazing zag hij daar in de gootsteen een bak met drijvende haricots verts staan. Helaas verstaan wij de Boezel nog niet want hij brabbelt nog babytaal. Maar wij vermoeden dat de Boez liever geen boontjes als diner in zijn bakje heeft.


Zalm, garnaaltjes en eendenborst als diner, is een andere zaak natuurlijk. Zelfs nog in bevroren staat, zijn deze maaltijdonderdelen zeer aantrekkelijk. Onze kreet: "Dat is niet voor de Boez!", maakte totaal geen indruk. Wij hebben nog een hoop opvoedwerk te verrichten.


Als de trap eenmaal ontdekt is, moeten er gevaarlijke toeren op uitgehaald worden. Aanvankelijk waren wij bij de uitvoering van Boez' stunts steeds aanwezig, maar werden daar toch wel erg nerveus van. Nu vertrouwen wij maar op zijn lenigheid en inschattingsvermogen....


Natuurlijk moeten ook de dranken die aan onze gasten worden geserveerd, gekeurd worden.
Niet alleen ruiken, nee, ook even een lebbertje uit het glas. Boez weet nog niet of hij (alcoholvrij) bier lust of niet. Het woord "Nee" verstaat hij helaas nog niet, of hij verkiest het te negeren.

Na weer zoveel nieuwe indrukken opgedaan te hebben, kan het zomaar zijn dat je plots omvalt van de slaap. Wij hebben geprobeerd onze gast over te halen zo een half uurtje te blijven zitten, maar hij was daartoe helaas niet bereid. Gelukkig kun je de Boez, al slapende, overal neerleggen zonder dat hij wakker wordt. De Boez heeft nog vertrouwen in de mens. Hij zal door schade en schande wijs moeten worden, vrezen wij.


Toen de gasten waren vertrokken en de redactie nog even aan het werk moest, was de Boez plotseling weer klaarwakker. De foto van zijn zusje Skyler wilde hij uitgebreid bekijken. Daarna deed hij een dansje van blijdschap op het toetsenbord. Dat moesten wij echter onderbreken. De regels op de redactie zijn streng, ook voor Boezelmannetjes.
Het leven is 1 grote ontdekkingstocht voor de kleine Boez. Hij trekt zich overigens niet veel aan van zijn (nog steeds) nukkige, oudere huisgenoten. Nee, als de Boez de kans krijgt, bespringt hij ze vanuit een hinderlaag of rent in de hoogste versnelling tussen hun poten door. Helaas kunnen wij dit niet vastleggen; het is al gebeurd voor je met je ogen kunt knipperen. (Wordt vervolgd.)

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wel heel leuk, zo'n klein mannetje in huis. Je verveelt je geen moment. Zelfs niet als hij in slaap valt! Elrond wil Boezelmans graag laten weten dat haricot verts goed te eten zijn. Dus dat kan hij de volgende keer best proberen, als de kans zich voordoet.

Trudi zei

Een eigenwijs gezicht, de Boezel op de aanrecht :-)

Anoniem zei

Ik volg hier met spanning de avonturen van de serie over Boezelmans. Hij houdt me wel bij de tijd. Ik hoop dat hij ook een heer van stand wordt, al houd ik mijn hart vast als ik zijn avonturen lees. Voor nu een amicale groet van heer Bommel