zaterdag 6 september 2008

De beste overlevingskansen.


Panda:
Nee, we kunnen het nu niet hebben over mijn mooie ogen want ik ben bezig, dat ziet u toch? Nog even wroeten en dan heb ik hem, denk ik. Ja! Hebbes!


Nee, ik weet niet wat het is. Het fladdert in mijn bek, dat wel. Ik zou het graag even eerst zelf op een rustig plekje nader willen bestuderen, maar dat zit er zeker niet in heh? U altijd met uw camera en dan ook nog die opdringerige broer (Harremans - red.) van me!

Nee, ik heb nooit rust als Harremans in de buurt is.
Altijd hetzelfde liedje. Altijd als ik wat gevangen heb, krijg ik Harremans achter me aan. En als ik niet uitkijk, vreet hij mijn prooi op voordat ik er zelf even mee heb kunnen zooien. Het wordt hoog tijd dat hij zelf eens wat actiever wordt en zijn eigen dingen vangt. Ligt daar maar de hele dag allemaal bankjes en stoeltjes te testen of loopt te klooien op straat, maar interessante dingen vangen, ho maar. Ja, ik heb al lang geleden moeten vaststellen dat Harremans een luie donder is. Het is maar goed dat we een huis met mens hebben en dat we elke dag ons bakje eten krijgen, anders zou Har omkomen van de honger. Nee, een echte jager is hij niet. Zou het in de vrije natuur ook beslist niet overleven nee. Ik maak meer kans, ja. Ik vang inderdaad veel eh..... dingetjes. Nee, ik weet niet hoe ze allemaal heten. Zoemdingen, fladderdingen, springdingen. Nee, dik word je daar niet van, vooral als je ze niet opeet dus. Nee, ik eet ze niet op. Daar krijg ik niet eens de kans voor. Inderdaad, Harremans is mij altijd voor. Of Harremans dan niet in de vrije natuur in een groep goed zou kunnen overleven? Daar zegt u wat. Door te jatten van anderen, bedoelt u? Ja, dat zou heel goed kunnen. In dat geval - van leven in een groep bedoel ik - maakt hij inderdaad meer kans dan ik. Nee, zo had ik het nog niet bekeken. Maar dat betekent dat Har helemaal niet zo dom is als het lijkt dus. En dat maakt mij tegelijkertijd weer dommer. Omdat ik me te pletter jaag en mijn prooi laat afpakken natuurlijk! Wie er nu uiteindelijk de slimste is van ons twee? Tja, u heeft mij aan het twijfelen gebracht. U maakt het wel erg ingewikkeld voor mij. En voor uzelf ook, ja. Volgens mij moeten we het maar laten bij de vaststelling dat ik een goede jager ben en dat mijn broer Harremans een uitstekende dief is. En laten we dat hele verhaal over "overleven in de vrije natuur" maar vergeten dan, vindt u ook niet? Blij dat u het met mij eens bent. Ja, dan kunnen we nu weer overgaan tot de orde van de dag.


Geen opmerkingen: