dinsdag 16 september 2008

Dag 6, Boezelmans


De Boez stond gisteren om kwart voor zeven op en was in de weer tot vier uur 's middags. Jazeker, zonder echt te slapen! Hij begon met de dagelijkse ochtendinspectie van de kattenbakken. Inderdaad, bakken. Het is alsof hij nog niet kan beslissen welke van de twee hij wil gebruiken, rent van de ene naar de andere, graaft zich suf en doet tenslotte zijn behoefte. Wij hebben hier nog geen systeem in kunnen ontdekken.

De Boez weet best dat hij niet uit de voerbakjes van de senioren mag eten. Daarom doet hij alsof hij erg nodig de ruimte onder de kast moet verkennen, maar.....

weet dan op slinkse wijze toch wat brokjes te verschalken. Ondertussen duikt Japekoppie dan maar in het bakje van de Boez (met kittenvoedsel). Wij hebben dit helaas nog niet onder controle. Tokkie Troy doet gelukkig niet zo moeilijk en wacht op kleine afstand tot de twee stouterikken met hun wisseltrucs klaar zijn en de orde is hersteld.

Soms lijkt het alsof de Boez een slaapje gaat doen in zijn mandje. Maar deze keer moesten de oortjes van de knuffel erg nodig gewassen worden dus van slapen kwam niets.

En natuurlijk moeten eigen pootjes ook af en toe gereinigd worden, dat heeft de Boezel van zijn moeder geleerd.

Dan gaat Boez op het kussen op de bank liggen. Ha, denken wij weer, nu gaat hij lekker een dutje doen en hebben wij even rust! Maar er wordt slechts op een poot gekauwd en brutaal in het rond gekeken.

Er volgen nog enige rek- en strekoefeningen, hoewel de Boez aan de bewegingen te zien toch ook wel talent heeft voor ballet.

Even in de hand van het mens bijten is ook een dagelijks terugkerende bezigheid. Gelukkig doet de Boez dat zachtjes.....

Gaat de Boez dan eindelijk even rusten???

Welnee! Pim is voor het raam verschenen en Boez wil zien wat daar nou weer aan de hand is. Pim vindt het maar niks, dat kleine ding. Het poezenloket gaat namelijk momenteel niet meer wijd open en dat kan Pim maar moeilijk accepteren. Hij krijgt nog wel steeds zijn anti-depressie hapjes in de vorm van wat kattensnoepjes. Cera krijgt overigens dezelfde snoepjes tegen haar ADHD-gedrag. Daarvoor komt zij gemiddeld zeker 8 keer per dag langs.

Boezel maalt nog niet om snoepjes. Hij controleert hier telefoons en antwoordapparaat. En even later test hij de verplaatsbaarheid van het mobieltje. Deze bleek uitstekend want 't ding kwam op de stenen vloer terecht en was daardoor enige tijd uit de lucht. Wij hebben nog aardig wat moeite gehad het klepje van het batterijvakje terug te vinden, want de Boezel had natuurlijk geen tijd om mee te zoeken.

Het buitengebeuren is erg interessant. Er beweegt daar veel en het ruikt daar anders. Dat heeft de Boezel al enkele keren ervaren toen hij in de armen van zijn mens een blokje om ging. De Boez vindt het buiten zo spannend, dat hij na zo'n wandelingetje voor de voordeur gaat zitten mieuwen om aan te geven dat hij nog meer wil zien van de straat. Wij vinden het hiervoor nog wat te vroeg.

De Aloe Vera heeft scherpe puntjes, maar erop kauwen kan best. Dat vinden wij geen goed idee, want volgens ons zijn de sappen van deze plant niet voor inwendig gebruik, tenzij verwerkt in homeopatische middelen. Dus roepen wij "Nee" tegen de Boez.
Om een uur of vier 's middags dus, viel de Boez zo ongeveer bewusteloos neer op de bank. Daarna was hij urenlang niet meer wakker te krijgen. En toen hadden wij eindelijk even rust.....

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat is het toch een schatje! Zijn al die anderen nu al geplaatst?

Annemieke zei

De Boez is zowat een dagtaak! Wel leuk dat hij zo nieuwsgierig is, maar behoorlijk uitputtend, lijkt mij. Het levert wel weer mooie foto's op. Het lkb wordt ook een soort apotheek met al die antidepressie en ADHD hapjes :)

Anoniem zei

Ja tante Sjaan, alle zeven kleintjes hebben inmiddels een nieuw mandje gevonden.

Mevrouw Katblad zei

Dank je voor dit bericht, Wilma! En is er al belangstelling voor moeder Leila?

Anoniem zei

Dat weet ik niet Annemarie. Als het goed is wordt ze deze week gesteriliseerd en daarna mag ze geplaatst worden. Maar dat zal niet zo moeilijk zijn, want ze is zo ontzettend lief en mooi, dus die zal binnen no time ook een nieuw mandje gevonden hebben.