donderdag 18 september 2008

Burenruzie


Gistermiddag werd de katbladbuurt opgeschrikt door een hoop geschreeuw en kabaal. Natuurlijk gingen wij daar met de camera op af en troffen in een dakgoot Rooie Gijs en Iwan, die het duidelijk ergens niet over eens waren.


Iwan lag plat in de goot terwijl Rooie Gijs hoog boven hem uittoornde en hem, zo te horen, eens even goed de mantel uitveegde. Waar de ruzie over ging, is ons niet duidelijk geworden. Was het dat Gijs jaloers is op Iwan omdat deze laatste hokt met twee jonge dames? Of ging het misschien over de eigendomsrechten van de dakgoot? Of was Rooie Gijs wellicht gewoon weer eens in een chagrijnige bui?

Om de situatie beter voor u te kunnen schetsen liepen wij om naar de andere straat, alwaar wij een goed zicht hadden op het achterwerk van Rooie Gijs. Zo werd het ons duidelijk dat Gijs beslist niet achteruit kon stappen zonder kwalijke gevolgen.


Dit is de laatste foto die wij konden nemen, want het volgende ogenblik stortte het tweetal naar een niveau lager (plat dak) terwijl de plukken vacht in het rond vlogen. Daar waren zij voor ons dus onzichtbaar. Maar een buurvrouw meldde ons vanuit haar zolderraam dat het tweetal op dat platte dak opnieuw tegenover elkaar zat en de ruzie dus nog niet was beslecht. Omdat onze aardappeltjes net op het vuur stonden, konden wij helaas niet blijven wachten op verdere ontwikkelingen, maar hopen van andere buurtbewoners nog te vernemen hoe en wanneer de twee vechtjassen tenslotte uit elkaar zijn gegaan. En natuurlijk of er nog gewonden zijn gevallen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat jammer dat wij niet thuis waren gisteren. Iwan vertoont geen krassen of kale plekken. Ik hoop dat Gijs er ook goed afgekomen is. Gijs komt de laatste tijd vaak bij ons huis, ik denk dat het beter met hem gaat wat zijn gewrichten betreft. Iwan is niet zo blij met Gijs' bezoekjes. Ik denk dat het gisteren ging om het verdedigen van Iwans terrein.

Anoniem zei

Wij hebben vernomen dat Gijs vindt dat hij "gewonnen" heeft, maar dat hij niet bereid is tot enige uitleg omtrent het conflict met Iwan. Wij kiezen nooit partij maar wensen Iwan toch veel sterkte toe.

Anoniem zei

Wij vinden dat Iwan heeft gewonnen! Go Bro!