vrijdag 12 september 2008

De Boez leert snel


Ja, de Boez heeft al snel door dat er af en toe gewerkt moet worden op de redactie. Dus leert hij zich te gedragen. Netjes wachten tot het artikel is geschreven en de foto's zijn geplaatst. Als de Boez er maar met zijn neus bovenop kan zitten, is het goed. Natuurlijk moet het artikel wel over hem gaan, dat zult u begrijpen.


Maar erg lang stilzitten houdt hij nog niet vol. Dus zoekt hij zijn eigen kleine werkzaamheden, zoals het testen van de drankjes van de redactieleden. Een flinke nies in het glas betekent dat het water "veilig" opgedronken kan worden. Wat een geruststelling.

Ook de pennen worden getest. Niet op hun schrijfgenot, maar meer op stevigheid en stuiterkwaliteiten. Daartoe dienen ze uiteraard van tafel op de grond te worden geworpen. Op deze manier worden ook brillen getest trouwens.


Van al dat testen word je natuurlijk erg moe. En welk plekje is beter om uit te rusten dan de schoot van de hoofdredacteur. Dat daardoor al het werk weer stil komt te liggen, daar heeft Boez maling aan.


Tussendoor moet uiteraard ook gespeeld worden. De kleuterklimpaal is daar uitermate geschikt voor. De speelgoedmuizen die voor de Boez klaarlagen bij zijn komst, zijn ondertussen verdwenen onder de bank en de diverse kasten. Enkele pingpongballetjes zijn ook op mysterieuze wijze verdwenen. De kamer ziet er opeens weer een stuk netter uit.


Zo zie je pas hoe klein de Boezelmans eigenlijk nog is.....

Tijdens de maaltijden geeft Boezelmans graag advies over de kwaliteit van de bereide gerechten. Helaas kunnen wij niet toestaan dat hij van de borden eet, maar af en toe mag hij even ruiken. Dit om van het gezeur af te zijn.


Erg inspannend zo'n dag.


Erg lekker om op schoot in slaap te vallen terwijl je lekker geaaid wordt. Maakt trouwens helemaal niet uit welke schoot, als er maar met gevoel wordt gekroeld.


Cera komt ook maar weer eens langs. Met afschuw bekijkt zij hoe onze nieuwe jongste bediende zich door het redactiekantoor beweegt. Cera is ervan overtuigt dat de Boez alle snoepjes die voor haar bestemd zijn, opeet.


Daarom komt zij 10 keer per dag langs en ziet haar kans schoon wanneer het loket even geopend is. Geen snoepjes? Dan plunderen wij toch gewoon alle voerbakjes? Pim staat versteld van zoveel brutaliteit. De Boez heeft het net even druk met het zoek maken van een speelgoedje.


Pim denkt: Wat Cera kan, kan ik ook. En hij probeert het deksel van de snoepdoos los te wrikken. Gelukkig waren wij er net op tijd bij. Nee, wij waren niet boos en Pim kreeg zijn snoepjes. Cera trouwens ook, maar wel buiten op straat. Het loket hebben wij maar weer snel gesloten.


Hier nog even Cera, die de Boez net heeft weggejaagd uit de keuken en voedsel steelt uit de bakjes van mevr. Troy en Japekop. Deze laatste twee zijn nog in shock vanwege de komst van de Boez en weigeren hun dagelijks hapje Gourmet te nuttigen. Op het moment van deze chaotische scene, liggen zij beiden een verdieping hoger op 1 stoel, dus naast elkaar(!) te mokken. Dat we dit nog mogen meemaken!


Alsof de Boez nog niet genoeg had gedaan, was hij ook nog bereid om de vaatwassen te inspecteren. Ja ja, Boez blijkt een harde werker te zijn. Het was een lange, drukke dag.....

4 opmerkingen:

marian zei

Het is een drukke boel daar en Boez lijkt al weer groter geworden!

Anoniem zei

Gisteren zag ik dat de deur van de redactie open stond. Er was niemand aanwezig, dacht ik. Toen kwam Storm op zijn dooie gemak de deur uitwandelen. Als er iets is ontvreemd weet je wie het gedaan heeft.

Annemieke zei

Wat een geweldige foto's! De Boez is echt een schatje! En door zijn komst komen zelfs Japekop en Mevr Troy dichter bij elkaar lijkt het! Ik ben erg benieuwd hoe zich dit verder ontwikkeld. En Cera is ook een goede medewerker: een opruimer van niet opgegeten voedsel. Anders droogt het maar uit...

Anoniem zei

Storm binnen in het redactiegebouw? Gekker moet het niet worden. Het hoofd van de redactie overweegt een ad-hoc-vakantie. Wie wil er oppassen in dit gekkenhuis???