donderdag 11 september 2008

Verwarring op de redactie


De Boez begint aardig te wennen. Hij is in elk geval erg brutaal en trekt zich niets aan van de andere medewerkers van het lkb. Omdat hij echter zijn brokjes moet verdienen, testen wij hem de komende dagen reeds voor diverse functies bij de krant.
De eerste test was: geschiktheid receptionist. Wel, voorlopig zit het er niet in dat Boez bij het poezenloket de wacht kan houden. Hij kan nog niet zelfstandig op de vensterbank klimmen en bovendien roept hij weerstand op bij onze bezoekers van het loket. Zo hebben wij Pim moeten verwijderen omdat deze moord en brand riep toen Boezelmans aan het loket verscheen, en Cera had eveneens behoefte om de Boez uit te schelden, gaf hem daarenboven ook nog een lel voor zijn kleine snoetje. Geen loketdiensten dus voor de Boez. Althans voorlopig niet.


Als bureaumedewerker lijkt de Boez ook niet geschikt. Hij drukt de verkeerde toetsen in en stoort de andere medewerkers tijdens hun bezigheden. Bovendien dreigt hij steeds in slaap te vallen bovenop het toetsenbord.

Bij de technische dienst dan misschien? Nou, nee dus. De Boez zal eerst een gedegen opleiding moeten krijgen voordat hij ook maar iets begrijpt van onze apparatuur.... Hij is wel goed in het in de war maken van kabels en doet pogingen deze door te bijten, maar van dergelijke activiteiten zijn wij natuurlijk niet gediend.



Wij kunnen dus alleen maar werken aan de krant als de Boez slaapt. Van het katbladwezen snapt hij nog helemaal niks, en als hij zich verveelt gooit hij onze materialen op de grond of vreet stiekem onze lunch op. Onze medewerkers reageren daarop nogal kinderachtig: zij eten op hun beurt de lunch van de Boez op te of doen daar pogingen toe. Het hoofd van de redactie is dus meer bezig met het spelen van politie-agent dan met de kattenkrant.

Uiteraard is verslaggever Japekoppie weer in staking gegaan. Hij zegt de spanning niet aan te kunnen en zit de ganse dag op het dak of ligt op bed. Bij het in- en uitspringen van het raam, zorgt Japekop ervoor dat dit met extra veel lawaai gepaard gaat. Wij vrezen bij elke sprong weer dat hij door de keukenkoepel zakt, maar vertrouwen maar op de stevigheid ervan. Het is elk geval meer dan duidelijk dat Japekop erg opstandig is..... (wordt vervolgd)

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Boez doet het in elk geval goed als model(letje). En hij lijkt zich al redelijk thuis te voelen. Wij wensen de redactie succes de komende tijd met het blussen van brandjes.

Anoniem zei

Die kleine Boezelmans redt het wel!
Nog even en hij is de baas.
Japekop moet zich niet aanstellen, hij gaat veel te snel in staking. Hij is toch een stoere verkenner, die moet tegen een nieuwe situatie kunnen. En mevrouw Troy, waar zijn uw moederlijke gevoelens? Dat kleine ding moet toch een beetje bemoederd worden? Dat lijkt mij een schone taak voor u.
Een beetje opvoeden kan geen kwaad, geloof ik; dat gaat veel beter als er een goede band tussen opvoeder en pupil bestaat. Dus: doe uw best!