zondag 21 september 2008

Gewijzigde eetprocedure


Hierbij berichten wij u dat wij de maaltijdprocedures bij de redactie van het lkb hebben moeten wijzigen. De reden is de volgende. Wij meenden (op advies van derden, vierden etc.) de oudere redactieleden eerst van hun maaltijd te moeten voorzien, waarna wij tot slot de jongste telg zijn bakje presenteerden. Dat bleek echter een onmogelijke zaak, daar de kleine direct in het eten van de ouderen dook waardoor dhr. Japekop bij voorbaat al gegeten en gedronken had en er vandoor ging. En zo hadden wij onze maaltijden niet voorgesteld, want wij hechten er waarde aan om gezamenlijk aan de dis te zitten en zo 's ochtends onze plannen voor de voor ons liggende dag te bespreken en 's avonds de achter ons liggende dag even door te nemen. Er moesten dus maatregelen genomen worden. Het eerst bedienen van de kleinste (op zijn eigen, aparte eetplek) leverde ook problemen op, daar hij meer belangstelling had voor de inhoud van de bakjes van de ouderen en dhr. Japekop, ongeduldig als hij is, zich dan direct op het juniorendieet van de kleine Boez stortte. Dit achtten wij meer dan ongewenst daar o.a. het eiwitgehalte van dat junioreten te hoog is voor een vent van 11 jaar en wij niet bepaald zitten te wachten op nierproblemen. Overigens, mevr. Troy nam genoegen met elke voerbak die onbezet was en deed zich in rap tempo tegoed aan zowel senioren- als juniorenbrokken c.q. vleeshap. In elk geval was het duidelijk dat wij de procedure dus moesten veranderen.
Voorlopig hebben wij de volgende richtlijnen opgesteld en voeren die dan ook uit bij zowel ontbijt als avondmaaltijd.
De drie bakjes worden op het aanrecht gevuld: twee met seniorenvoer en een met babyhap. Ondertussen lopen de drie eters door de keuken heen en weer en proberen een bak met langs elkaar glijdende palingen te imiteren. (Wij zullen pogen dit een keer op de foto vast te leggen, maar u zult begrijpen dat dit een moeilijke, zo niet onmogelijke opgave zal zijn.)
De kleinste krijgt, tegen alle adviezen in, het eerst zijn eten. Wij tillen hem daartoe op en zetten hem op het aanrecht en douwen direct zijn snuit in zijn eten zodat hij stopt met zijn imitatie van een gillend speenvarken. In dezelfde beweging grijpen wij de andere bakjes en zetten die snel neer op de eetplek van de senioren neer, waarna de oudjes kunnen aanvallen op hun hap, zonder dat zij bang hoeven te zijn voor interventie van het varkentje. Daarna leunen wij tevreden en vermoeid tegen een keukenkastje aan en bekijken het geslobber en gesmak met veel voldoening.
Wat betreft de brokken voor tussendoor hebben wij de volgende regeling getroffen. De seniorenbrokken blijven de ganse dag beschikbaar op de geeigende plek: de eethoek van de senioren. De juniorbrokken worden op het aanrecht geserveerd, en om te voorkomen dat de Boez zich aan de seniorenbrokken tegoed doet, zetten wij hem regelmatig op het aanrecht om hem duidelijk te maken dat wij het op prijs zouden stellen als hij zich alleen tot deze brokjes zou willen beperken. Neemt hij af en toe toch een bejaardenbrokje als wij even niet opletten, dan maken wij daar geen halszaak van.


(dit tafereel is niet in scene gezet)
Wat betreft de slaapregelingen voor de nacht hebben wij tot noch toe geen wijzigingen hoeven aanbrengen. De kleine Boez ligt voornamelijk naast het hoofdkussen en kruipt zo nu en dan stiekem onder het dekbed als hij de kans krijgt (= als wij slapen dus). Mevr. T. Troy en haar zoon Japekop draaien wisselende diensten en gebruiken logeerbed en het grote bed volgens afspraken waarvan alleen zij weten. Zo blijft het voor ons altijd een verrassing wie wij op ons dekbed zien liggen als wij onverhoopt midden in de nacht even onze ogen openen. Voor de activiteiten overdag hebben wij nog geen procedures kunnen opstellen omdat de Boez zich nog geen speel- en slaapritme heeft eigen gemaakt en Pim en Cera zich niet aan de openingstijden van het poezenloket kunnen houden. Wij kunnen u wel mededelen dat dhr. Japekoppie weliswaar zijn dagelijkse rondes in de katbladbuurt heeft hervat, maar nog niet met belangrijk nieuws is thuisgekomen. Tot zover dit bericht van de redactie.

1 opmerking:

Annemieke zei

Het wordt denk ik straks wel lastig om Boezelmans af te leren op het aanrecht te springen (als hij dat zelf kan), maar voor nu lijkt het een goede oplossing. Het eten van een ander is altijd aantrekkelijker dan dat van jezelf natuurlijk.
Hopelijk lukt de palingfoto binnenkort!