dinsdag 23 december 2008

Zomaar een dag uit het leven van...


Boezelmans:
Ik mag nu vaker naar buiten. Maar alleen als het rustig is in de straat. En er mag ook geen regen zijn of harde wind. Dus vandaag was ik weer buiten. Nee, ik ga niet ver weg want dat durf ik nog niet. Hier sta ik op de buiten-vergadertafel ja. Maar daar hebben ze nog niet vergaderd. Veel te koud heh?


Ja, dan kijk ik dus zo door de straat. Dat gaat veranderen, zeggen ze. Als de planten weer terug zijn ja. Dan heb ik minder goed uitzicht, maar dan is er weer meer te snuffelen. Ja, lijkt me wel leuk, veel planten.


Oom Japekop wil niet dat ik met hem speel. Misschien later. Als hij eraan gewend is dat ik ook buiten ben. Misschien gaan we dan samen verkennen. Ja, dat hoop ik. Van buitenzijn word je best moe.


Daarom doe ik tussendoor een dutje op het logeerbed. Om even na te denken over wat ik allemaal heb meegemaakt enzo.


Na het middagdutje mag ik dan weer even naar buiten. Dan kijk ik weer rond, want ik kan niet genoeg krijgen van buiten. Ja, ik vind alles nog heel spannend. Vooral als er andere katten langskomen. Soms ben ik dan bang voor ze.


Donker worden vind ik niet erg nee. Dan gaan er lichten aan op straat.
En dan komt oom Charli ook langs.


Oom Charli is de broer van oom Japekop, maar oom Charli woont niet bij ons. Nee, hij woont bij Ollie. Dat is die dikke ja. Die komt bijna nooit op straat als ik buiten ben. Dus ik ken Ollie nog niet nee.


In het raam zitten vind ik ook erg leuk. Ja, dat heet het poezenloket. Daar zit Cera dus heel vaak. Dan wil ze snoepjes, of gewoon aandacht. Ik vind het erg leuk als Cera langskomt. Dan gaan we geluiden naar elkaar maken. Ze mag ook wel eens op mij passen maar dat hoeft niet van mij.


Als oom Japekop thuiskomt, ga ik ook naar binnen. Ja, want dan is het etenstijd. Nee, ik weet nog niet zo goed wanneer het etenstijd is, maar oom Japekop weet dat heel goed. Hij is altijd op tijd thuis. Dan gaat hij in de keuken zitten wachten.
Nou, dat was zomaar een dag dus. Die dingen doe ik dan, die op de foto's staan ja. Nee, van wat ik 's nachts doe zijn geen foto's. Misschien komt dat nog. Maar dat weet ik niet zeker, nee.

Geen opmerkingen: