maandag 29 december 2008

Slooppogingen geslaagd


Nadat de Boez al enkele keren eerder verwoede pogingen had gedaan onze redactiekerstboom om zeep te helpen, bedachten we bij dit laatste gevecht dat het genoeg was geweest. Ja, wij hebben de kerstboom dus nu reeds afgetakeld, opgevouwen en in de doos gedaan.






Slechts enkele vlinders en sterren hebben Boez' aanvallen overleefd. Misschien valt er nog wat te lijmen, maar dat zien we volgend jaar wel weer.


Omdat we toch nog even het lengen der dagen willen vieren, hebben we de lichtjes in een, met zand verzwaarde, vaas gemikt. Zo is de plek waar de kerstboom stond, niet ineens weer zo kaal.
Tijdens het opruimen van de boom, hebben wij de Boez buiten de deur moeten zetten. Hij klaagde later over de felle koude in zijn nog zo dunne vachtje, doch wij hadden geen medelijden met hem. Immers: poesjes die slopen, moeten maar even in de koude lopen..... Wij betwijfelen of hij iets van deze gebeurtenis heeft geleerd.

6 opmerkingen:

Trudi zei

Onbreekbare ballen helpen! Dit jaar had ik geen kerstboom, hoef ik hem ook niet meer in te pakken....

Annemieke zei

Het is buiten inderdaad heel erg koud, dus heb wel een beetje medelijden met de Boez. Aan de andere kant heb ik nog veel meer mensen met de kerstboominhoud en de redactie van het katblad die alle kapotte vlindertjes moeten gaan vervangen. Of Boez er iets van geleerd heeft betwijfel ik...katten leren meestal niet zo goed....die van mij in elk geval niet.

Anoniem zei

Tja, kittens zijn nog erg speels en als er dan een groot speelding in huis gehaald wordt, dan moet daar natuurlijk uitgebreid mee worden gespeeld. Logisch toch?!

Anoniem zei

Wij zijn blijkbaar niet zo duidelijk geweest. Spelen juichen wij toe, slopen echter niet. De takken lagen regelmatig verspreid in de kamer, terwijl deze toch best wel stevig in een ijzeren rand zaten geklemd! Natuurlijk hadden wij niks breekbaars in de boom, maar de vlinders van ijzerdraad lagen her en der verspreid zonder hun knijpertje en met totaal verwrongen vleugeltjes. Een paar keer ging de Boez met kerstboom en al tegen de vloer. Wij vreesden tevens voor ernstige ongelukken met de lichtsnoertjes. Wij hebben in ons leven al vele kittens in opleiding gehad, maar geeneen was zo erg als de Boez!!!! Het opruimen van de kerstboom was echt noodzakelijk! En wij gaan de regels in huis natuurlijk aanscherpen, kitten of niet! Bij een krant moet worden gewerkt en niet gesloopt!

Anoniem zei

Zo te lezen is er dus helemaal niks gesloopt, alleen maar gedemonteerd. Dan vind ik dat toch echt wel meevallen hoor en hoort dat volgens mij ook bij het jong zijn. De rust zal heus wel komen hoor, .... met de jaren. Dus even geduld nog en ondertussen succes met het temmen, al vind ik dit toch echt normaal kittengedrag.

Annemieke zei

Caja (huisgenoot van Iwan) is inmiddels de twee jaar gepasseerd, maar nog steeds heel speels (en sloperig). Kan dus nog wel even duren voor de Boez zijn kittenheid ontgroeid is!