zondag 7 december 2008

Rustige zondag (1)


Is dit een kleine redactiebijeenkomst op de zondag? Is er weer crisis? Nee, deze keer niet. Het zonnetje schijnt en het hele stel gaat een frisse neus halen. Behalve mevrouw Troy dan, die blijft liever binnen. Cera gaf het startsein door voor het loket te komen krijsen. En hoewel het buiten best fris is, de baas van de redactie is niet te beroerd om het raam open te zetten.


Japekop, ontwaakt uit zijn (kunstmatige?) slaap, kreeg voor hij naar buiten ging geen pilletje. Wij hadden toch al besloten om van 2 pillen per dag terug te gaan naar 1, omdat hij, behalve heel veel eten, niet veel activiteiten meer vertoonde. En erg veel dikker worden mag hij niet, anders kan hij niet meer onder het poortje door naar de achtertuinen en de schuurdaken.
Daar hij bovendien niet meer op de deurmat heeft geplast en het in het weekend rustig is op straat, vonden wij niet onverstandig om hem wat minder drugs te geven....

Daar gaat hij dan, onze Verkenner A, reporter en redactiemedewerker. Niet meer zo bang en laag bij de grond, maar weer hoog en fier op zijn poten, klaar om de straat te gaan verkennen. Ja, want alle oude luchtjes zijn weg en er moeten dus dringend nieuwe aangebracht worden. Anders kan het zomaar zijn dat andere katten al het markeerwerk doen, en dan heb je dus niks meer te vertellen in je eigen gebied. Aan de slag dus!


Daar is J'kops broer Charli ook. Heeft natuurlijk dezelfde opdracht, dat spreekt vanzelf. En Charli is erg goed in markeren, neemt u dat maar van ons aan.


Ja, een hoop troep dus overal. Ook in de steeg. Alles wat er niet hoort moet goed worden onderzocht. Gelukkig is Japekop wakker genoeg om zijn belangrijke taak uit te voeren.


Zo zien we Japekop graag bezig. Hard aan het werk en vol overgave. Gelukkig is Storm niet in de buurt op dit moment zodat hij rustig zijn gang kan gaan.


Kijk, wie hebben we daar? Het is Bel de Franskat. Waarschijnlijk heeft hij een rondje katbladbuurt gedaan en is hij nu op weg naar huis. Heerlijk toch, zo'n rustige zondag!


Ja hoor, Bel staat voor de steeg die naar zijn huis leidt. Maar helaas staat er iemand in de weg. Het is Charli die, op dezelfde hoek als Japekop even daarvoor, ook het zijne moet weten van het vreemde bouwsel met plastic.


Voordat Bel langsgelaten wordt door Charli, moet deze laatste nog wel even een paar planten markeren. Dat is een serieuze zaak dus Bel wacht rustig tot Charl klaar is. Dan springt hij langs Charli heen en gaat richting zijn huis. Charli is klaar in de steeg en loopt de Katbladstraat weer in.


Zo, een vreemd ventje op straat? Ventje lijkt een beetje te schrikken van oom Charli! Dat komt omdat ventje nog niet zo vaak buiten is geweest. Jawel, het is onze Boezel die op deze heerlijk rustige zondag ook even een frisse neus mag halen. Uiteraard wordt hij goed in de gaten gehouden door andere redactieleden. (Wordt vervolgd.)

1 opmerking:

Annemieke zei

Gelukkig dat de rust tijdelijk is weergekeerd. Jammer dat ze waarschijnlijk morgen weer van start gaan in de straat!