donderdag 25 december 2008

Beschermengeltjes gevraagd......


Vanochtend vroeg, 1e kerstdag dus, kregen wij bezoek van de vreemde witte die weer eens de gevaarlijke weg was overgestoken. Reden van zijn bezoek? Of we nog een voedselpakket voor hem hadden!


Ja, en dan nog het liefst een met verse tonijn en hertengebraad. Wel, helaas moesten wij de vreemde witte teleurstellen, en hem berichten dat wij voor het ontbijt alleen verantwoorde kattensnoepjes serveerden, en dan ook nog alleen aan medewerkers van het katblad.
Hoe de witte aan het idee kwam dat wij dergelijke voedselpakketten zouden verstrekken, wilde hij ons niet mededelen.


Vervolgens stak de witte de katbladstraat over en liep in de richting van het huis van Cera, die echter niet thuis was maar natuurlijk bij ons langs was gekomen voor haar kerstontbijtsnoepjes, en dus bij de Boez in het poezenloket was gekropen.


Teleurgesteld over zoveel tegenvallers op deze mooie kerstmorgen, droop de witte af richting gevaarlijke weg. In de poort kunt u nog net Japekoppie zien aankomen, die op verkenning was geweest in de Hoftuin maar echter zonder belangwekkend nieuws huiswaarts keerde.
(met een klik op de foto krijgt u een vergroting, maar dat wist u natuurlijk allang!)


Wij namen afscheid van de vreemde witte en riepen hem nog na dat hij heel goed moest uitkijken bij het oversteken. Hoewel wij hem graag voor het diner wilden uitnodigen, hebben wij dat nagelaten vanwege het oversteekgevaar in de donkere avonduren. Gelukkig was het op dit vroege uur van deze kerstmorgen nog niet zo druk op de weg. En laten we verder maar hopen dat deze witte, net als de rooie Bolle-wangen, een of meer beschermengeltjes heeft, die in deze, voor hen toch al drukke kersttijd, in de gelegenheid zijn met hem mee te reizen.....

Geen opmerkingen: