woensdag 24 december 2008

(Geen) kerstgroet van Rooie Gijs


sfeerplaatje.....


Rooie Gijs:
Dat u ook maar 1 moment heeft gedacht dat ik die schreeuwlelijk was. Ja, die ene die 's nachts overal iedereen wakker blerde. Oh, u zag hem alleen van afstand in het begin. Wel, het is fraai.


Ik zou me rotschamen als ik van die bolle wangen had. Nee, gelukkig heb ik alleen maar wat klitjes in mijn vacht en verder niets. Dus dat valt reuze mee allemaal.


Of ik een kersgroet wil doen? Waarom? Ik doe helemaal niet aan kerst. Ik vind het helemaal niet nodig om ander eten te krijgen want ik eet altijd lekker. Nee, die kaarsjes vind ik ook onzin. Ja, als het meezit heb ik straks nog een vergadering van de partij. Op kerstavond inderdaad. Met wie? Dat ga ik u heus niet aan uw neus hangen.


Moet u trouwens niet gaan koken voor vanavond? Ah, u maakt dus iets met rauwe tonijn? En hert? Dat bedoel ik nou. Wat een onzin. Maar als u een stukje over heeft van die vis of dat vlees, dan bent u welkom bij de rondvraag. Nee, ik weet nog niet hoe laat dat is. U kunt uw gift natuurlijk ook bij mij aan de deur hangen, wel goed verpakt natuurlijk want er lopen hier een hoop vreemdelingen rond. Nee, die zijn beslist niet te vertrouwen. Wel, als u belooft wat restanten van uw maal te doneren aan de partij (Hof is Vol - red.), dan ben ik bereid om in uw krant de kerstgroeten te doen. Maar dan moeten die restanten natuurlijk wel de moeite waard zijn. En gaat u nu maar gauw uw keuken in.

Geen opmerkingen: