zondag 7 december 2008

Rustige zondag (2)


Ja ja! De kleine Boez is samen met Japekop naar buiten gegaan en dolt wat in het rond. Oom Charli is best cool, maar dat weet het kleine ventje nog niet. Hij heeft zowaar een dikke staart!


Tante Cera zit nog steeds op snoepjes te wachten, lijkt het wel. Het poezenloket staat uitnodigend open en Cera zou zomaar naar binnen kunnen om de voerbakjes van haar verloofde en zijn familie te plunderen, maar ze doet het niet. Goed zo, Cera!


Iets verderop loopt Jaya. Voor haar wordt het toch wel echt te druk in de Katbladstraat en ze heeft besloten terug te gaan naar de Kruidentuin, waar ze dus woont. Wij volgen haar even, in de hoop dat de kleine Boez zich wel even redt. Hij wordt immers min of meer in de gaten gehouden door oom Japekop, tante Cera en oom Charli!


Kijk, daar hebben we Tummy ook. Hij is uiterst links op de foto te zien. In het midden, achter een fiets, loopt Jaya en helemaal rechts zien we een wit achterwerkje.


Het blijkt Kaija te zijn. Ze heeft geen zin in een interview of om op de foto te gaan en maakt zich snel uit de voeten.


Terug in de Katbladstraat zien we dat de kleine Boez met Cera aan het spelen is. Wat ze hier nu precies doen, weten we niet, maar het lijkt op een soort kiekeboe voor twee katten en een lantaarnpaal (een nieuwe Leidse met de sticker er nog op....)


Dan laat Cera de Boez zien hoe je paal moet klimmen. Knappe meid! De Boez lijkt er helemaal niets van te snappen. Of hij doet alsof.


Daarom demonstreert tante Cera het nog een keer bij een andere paal. De Boez heeft volgens ons geen interesse in Cera's lessen en zint alweer op een nieuw "avontuur".


Cera, zelf ook nog jong, snapt dat je zo'n jong ventje bezig moet houden met afwisselende onderwerpen. Dus na de pergola laat zij de mogelijkheden van het gebruik van een tafel zien.


Best vermoeiend om zo'n Boezel bezig te moeten houden. Je krijgt er zelfs dorst van. Gelukkig ligt er een dikke laag dauw op de wielhuizen, die bij gebrek aan fatsoenlijke parkeerplekken her en der en dwars geparkeerd staan.


Maar Cera blijkt een oplettende oppas. Wij zouden kunnen overwegen om haar baan als topmodel (parttime) uit te breiden met een oppasgedeelte. In het weekend natuurlijk voor dubbel tarief. Geen probleem denken wij, want tante Cera doet zo ongeveer alles voor een paar snoepies!


Japekop is ondertussen teruggekeerd van een vermoeiende ronde. Hij loopt al niet meer zo fier rechtop als daarstraks. Er zou toch niets gebeurd zijn? Onze kleine grote verkenner zou toch niet weer een traumaatje hebben opgelopen, wel? (Wordt vervolgd.)

Geen opmerkingen: