maandag 8 december 2008

Maandag, maandag.....


Maandagochtend vroeg is het nog stil. Het lijkt alsof er niet gewerkt wordt in de straat. Japekoppie houdt de wacht. Hij is nog lekker kalm van zijn avondpilletje...



Zo kalm dat hij de Boez naast zich kan velen! Samen voor het raam, dat moet vastgelegd worden!


Wij weten niet wat er allemaal in dat koppie omgaat. Wel dat hij het niet eens is met de gang van zaken. Dat geldt trouwens voor alle katten in de Katbladstraat.



De Boez vindt alles best. Alles is nieuw voor hem en slikt hij alsof het gewoon is en bij het dagelijks leven hoort. Ook de straatwerkzaamheden dus. Fijn als je nog zo onbevangen bent..



Voor Japekoppie is het dus een moeilijke tijd. Drie jaar geleden werd de redactie verbouwd en kreeg hij een heuse maagzweer van alle spanningen. Dat mag nu niet gebeuren, vandaar de pilletjes.
Maar dan komen de mannen opeens weer. Een grote machine stampt het zand aan, een bulldozer rijdt met bakken stenen heen en weer.
Het wordt de beide raamwachters te veel en ze spurten de trap op naar boven.

De Boez rende te dicht achter Japekoppie aan en bovenaan de trap krijgt hij daarvoor op zijn donder. De spanning is weer terug.



De Boez vindt het lawaai nu ook wel eng. Hij kijkt door het trapgat naar beneden. Ze zouden toch niet binnenkomen met die machines?



Mevrouw Troy ligt op het logeerbed. Ze kijkt verstoord op. Wel gezellig hoor, dat iedereen naar boven komt om haar gezelschap te houden. Maar die jongens zijn zo onrustig heh? De rust van mevrouw Troy is schijn. Af en toe doet zij haar oren naar achteren en we zien heus wel dat ze klaarwakker is, al doet ze alsof ze ligt te dutten.



Boezelmans is erg onrustig, maar eigenlijk is hij dat altijd. Terwijl oom Japekoppie in de achterkamer zit en oma Troy in de voorkamer op het bed ligt, loopt Boez te klieren in de vensterbank. Hij heeft zo goed zicht op de machines en de mannen beneden in de straat.



Ja, mevrouw Troy! Dat je dit nu nog allemaal op je oude dag moet meemaken, heh?
Ze lijkt zo kalm, mevrouw Troy. Maar ondertussen is de haarfabriek bezig met overproductie (de plukken vacht van Troy vinden wij steeds vaker en overal) en boven haar staart zien wij meer huidschilfers dan normaal. Zo reageert elke kat weer anders op stress-situaties. In elk geval hebben wij de radiator boven maar een stukje opengedraaid om de temperatuur wat aangenamer te krijgen. Vandaar dat mevrouw Troy, ondanks het lawaai aan die kant van het huis, daar toch het liefst ligt: bij de radiator dus.
Behalve Bel, hebben wij de hele dag geen kat in de Katbladstraat waargenomen. Afgelopen nacht werden wij echter wakker van het klaaglijk keelgeluid van een andere rakker. Het was een rooie, maar wij hebben niet kunnen vaststellen of het een bekende van ons was.

3 opmerkingen:

Trudi zei

Tja hoe lang gaan de werkzaamheden nog door, er lijkt schot in de zaak te zijn. toch.......Arme Japekoppie, ik zou mevrouw Troy wat olie geven (zalmolie) is goed voor haar vachtje en rijk aan omega 3 ;-). Mijn Sam likt het van een schoteltje......

Annemieke zei

Arme katten uit de katbladstraat! Heel veel sterkte ermee!

En ook prettige en rustige kerstdagen toegewenst van Pieper en Elrond en mijzelf natuurlijk!

Anoniem zei

Zalmolie! Gaan wij proberen!