maandag 8 december 2008

Rustige zondag (3), slot.


De Boez heeft het erg druk. Er moet van alles worden onderzocht. Katten zijn immers nieuwsgierige dieren en de Boez is daar geen uitzondering op. Hij kan maar geen genoeg krijgen van het buitenzooien.



Ja Boezel, dat is een plas. Zouden we maar niet uit drinken als we jou waren. Waarom niet? Vies water met veel blubber! Maar heb je je spiegelbeeld al gezien?



Japekop wenst geen bemoeienissen. Hij hecht erg aan zijn vrijheid en dacht buiten even van de Boez af te zijn. Boezelmans echter wil dolgraag samen met Japekoppie optrekken! Maar hij is nog niet geschikt voor verkennerswerk; dat is een te serieuze zaak. Dus oom Japekop maakt hem dat grommend duidelijk.


Cera zit ondertussen lekker te lebberen. Je zal maar zo'n dorst hebben! Gelukkig water genoeg en het wielhuis is niet al te vies, zo lijkt het tenminste.


De nieuwe stukken straat zien er netjes uit. Hier en daar liggen nieuwe, rodere bakstenen. We kunnen, nu de werklui er niet zijn, alles rustig bekijken. Morgen zal de herrie wel weer vroeg beginnen dus laten we nu maar goed van de gelegenheid gebruik maken om het e.e.a. te controleren, heh?


De bomen hebben meer ruimte gekregen. Dat betekent dat er grotere boomspiegels zijn en dat biedt natuurlijk straks weer meer mogelijkheden voor de graafgrage katten. Misschien worden er wel plantjes neergezet rond de bomen, dan wordt het nog een strijd wie de tuinman mag worden in de Katbladstraat!


Cera heeft blijkbaar genoeg gelebberd en is weer naar de grond afgedaald. Waar zijn de jongens nu gebleven? Gezellig hoor, met zijn allen op straat. Net 1 grote, gelukkige familie. Jammer dat schoonmama er niet bij is. Nee, die prefereert de rust van de slaapkamer en het logeerbed. Een openstaand raam (of loket) is niet iets waar ze blij van wordt als er zoveel volk rondloopt.


Over "loket" gesproken: Japekop zit even uit te rusten bij het poezenloket. Waar is broer Charli gebleven? Wij zien hem ook niet meer. Hij zal wel naar huis zijn gegaan want hij was al de hele ochtend buiten, en dan komt er een moment dat je even wat moet gaan eten en een dutje moet doen. Of misschien was hij al dat volk wel zat, wie zal het zeggen!


De Boez hoort een groot vliegding overkomen. Nee Boez, die vogel is niet te vangen. Bovendien maakt het ding erg veel lawaai heh?


Zo kunnen we goed zien hoe lang je wordt! En je bent natuurlijk nog lang niet uitgegroeid, dus dat belooft wat.


Ah, er hangt een druppel onder het zadel. Heeft de Boez misschien ook dorst? Dan lijkt dit ons het moment om hem binnen te lokken. We zijn al zo'n tijd buiten en willen nu toch wel erg graag een kopje koffie gaan drinken!


Zwarte Gijs zit al een tijdje gerieflijk in zijn Blauwe Regen en slaat ons gade. Wij verzoeken hem om een demonstratie te geven van zijn afdaling naar de straat, maar Gijs zit veel te lekker en heeft geen trek in demonstraties. Nou, dan niet!


Boez! Ga je mee naar binnen toe? Wil je dan geen snoepies? Het poezenloket gaat dicht hoor, en dan moet je helemaal alleen op straat achterblijven!


Geen bezwaar, vindt de Boez. Hij heeft net de smaak goed te pakken en is nog lang niet klaar met zooien. Wij zijn echter wel klaar. Raam en deur gaan dicht. Cera neemt weer plaats in de vensterbank. Er is nu voor de Boez niemand meer om mee te zooien of spelen. Toch niet zo gezellig meer, heh? Cera krijgt haar snoepjes. Omdat ze zo goed heeft opgepast. De Boez moet zijn snoepjes binnen halen. Hij twijfelt nog even maar dan, als het raam even opengaat en we met het doosje rammelen, komt hij toch door het loket binnen. Als zijn snoepjes op zijn, gaat hij voor de voordeur zitten krijsen. Nee Boez, het was genoeg voor vandaag. Er moet nu weer gewerkt worden. Ja, wij van de redactie zijn erg streng.....

Geen opmerkingen: