dinsdag 30 december 2008

Voorbereiden op examen, deel 1



Ondanks de vrieskou, kwam Cera vandaag toch weer kwiek op het poezenloket af. Haar verloofde Japekop zag ze niet eens staan. Was zij soms weer uit op een snoepje of twee, drie?




Nee, Cera kwam ons attent maken op de veranderingen in de natuur. Het was haar opgevallen dat onze bloemetjes op half zeven lagen en stelde voor om een verkenningstocht te gaan maken om te zien of er nog meer veranderd was in de katbladbuurt. En natuurlijk om tegelijkertijd te oefenen voor haar examen Verkenner A, wat dit voorjaar zal plaatsvinden. Cera had graag gewild dat Japekop met ons meeging, maar hij was 'm ondertussen al gesmeerd. Zogenaamd voor een dakinspectie.



Zo gingen wij, fotograaf, cursusleidster en verslaggever, met Cera wederom weer eens op stap. Het eerste doel was, zoals gewoonlijk, de Kruidentuin. Cera begon erg goed met het verkennen van enige plantenpotten. Zorgvuldig besnuffelde zij de rand en klom ook nog op de steentjes in de pot, maar kon geen ongeregeldheden ontdekken. Voor haar zorgvuldigheid kreeg zij een dikke voldoende.


Echter, deze rakker merkte zij niet op. Het was namelijk de bedoeling dat wij deze keer ook vensterbanken zouden verkennen, maar helaas sloeg Cera er eentje over, en uitgerekend hier was er wat te zien.... (kijk ook maar eens verder de kamer in!) Wij moesten helaas dus echt een kleine onvoldoende noteren.


De volgende vensterbank deed Cera wel aan. Wij hadden dit onderdeel (vensterbank-verkenning) trouwens speciaal uitgekozen vanwege de kou, zodat Cera af en toe wat warmte uit de huizen kon "meenemen". De tocht was namelijk erg zwaar gezien de temperatuur, die flink onder nul was.


De bank werd door Cera gemarkeerd. Dit hoeft niet tijdens een verkenning, maar het is niet verboden. Als het maar niet te lang duurt, dat markeren, want dan kost het wel punten. Maar Cera hield het beperkt en scoorde daarmee.


Ja, Cera, je kunt wel lekker in de zon willen zitten, maar dat kan niet tijdens een verkenning. Wij moeten hier toch een minpuntje noteren. Wat jammer nou, want je was net zo goed bezig!


En nu ben je net een 2-koppig monster! Nee, daar trekken we geen punten voor af want daar kun je niets aan doen. Bovendien hebben wij hier een prachtige foto van kunnen maken en dat is weer leuk voor de krant. Dus een goede aantekening is hier wel op zijn plaats.


De volgende vensterbank werd ook goed besnuffeld. Eerst de onderste rand. Deze is erg belangrijk, dus.


Toen de bovenkant. Wij waren erg tevreden over de preciesheid waarmee Cera dit deed. Bravo Cera!


Nog even het glas "meenemen" in de verkenning is ook prima. We merken dat Cera in korte tijd echt is gegroeid. We raken helemaal opgetogen! Zij lijkt bijna klaar voor het examen!


Dit zijn gelukkig geen pootafdrukken van Cera. Gevaarlijke toeren tijdens een verkenning zijn strikt verboden en dat weet ze. Vol goede moed gaan we verder. Maar dat leest u in het volgende deel.....

1 opmerking:

Annemieke zei

Goed gedaan Cera! Dat komt vast wel goed, met dat examen volgend jaar.

En dan wil ik gelijk van de gelegenheid gebruik maken om de redactie, lezers en haarfabrieken van het LKB een goed uiteinde te wensen!