woensdag 31 december 2008

Voorbereiden op examen, deel 2


Het volgende raam wordt eveneens nauwkeurig geinspecteerd door Cera. Zij doet dit zo goed, dat wij vermoeden dat ze dit onderdeel al heel vaak heeft geoefend. Helemaal zelf ja, en dat is toch wel knap, vinden wij.


Ja Cera, je doet het erg goed. Haal die twijfel maar uit je blik. Tijd voor de volgende stap!


Hee, dat lijkt wel de fotograaf, daar in die koplamp. Wel een klein dikkertje heh?


Ach Cera, wat doe je nu! Ga je weer zitten zonnen? Wel, dat is dan een punt van aandacht. Ze moet dat toch echt afleren te doen tijdens een verkenning, anders wordt het nooit iets. Tenzij het examen toevalligerwijs wordt afgenomen tijdens donker weer, zonder zon dus. Maar daar mag je niet van uitgaan.


Het verkennen van een hoop rommel op straat gaat Cera goed af. Ze blijft om zich heen kijken en dat is, zoals u weet, erg belangrijk. Je weet nooit wie er nog meer op straat rondloopt, ook als is het erg koud en denk je dat je de enige bent.


Een paar fietsen controleren is ook altijd een goede zaak. Er tussendoor lopen is zelfs erg moedig. Wij maken hier een aantekening van. In het voordeel van Cera uiteraard.


Wat is dat voor rare snuiter? Oh, het is de fotograaf weer. Wel erg hard gegroeid sinds de foto van de koplamp. Maar daar gaat het nu niet om, wij richten de aandacht weer op Cera.


Jammer. Cera heeft niet door dat er iets vreemds, iets wat er niet hoort, op straat is neergezet. Ze loopt het zomaar voorbij. Zou dat komen omdat wij het gevaarlijke water naderen en Cera daarmee al in haar hoofdje bezig is? In elk geval slaat zij nu een stukje van de verkenning over, en dat levert dan helaas weer een slechte aantekening op. Ze mag nu echt geen foutjes meer maken. Zou Cera deze oefening tenslotte goed afronden? Wij lezen het in het volgende deel!

Geen opmerkingen: