zondag 28 december 2008

JAAROVERZICHT!!!

Februari
Nadat wij eind van de maand kennis hadden gemaakt van het fenomeen "blog" en al lang speelden met het idee een kattenkrant te beginnen, ontstond zomaar in een weekend het Leidsch Katblad. Natuurlijk kwam de inspiratie van mevrouw T. Troy en haar zoon Japekoppie, en wij begonnen dan ook met het uitgebreid voorstellen van deze twee "haarfabrieken".

Maart
In deze maand verschenen de eerste buurkatten in het katblad. Eerst schreven wij alleen over de poezen uit de katbladstraat, maar langzamerhand trokken wij verder met de camera en belandden we, uiteraard onder begeleiding van T. Troy en Japekop, ook in de Kruidentuin en de Hoftuin, en beschreven de daar wonende katten.
De eerste liefdesgeschiedenis, die van Jaya en Kleine Beer, kon gemeld worden.

April
In april maakten we een ernstige fout. Siep, die wij altijd als een "hij" zagen, bleek een "zij" te zijn. Dergelijke fouten kwamen later wel meer voor want katten zeggen niet direct al bij een eerste ontmoeting of ze meisje of jongetje zijn.....
Wij konden een wapenstilstand melden tussen Storm en Pim, moesten berichten dat Snoepje werd vermist (de dochter van Cera) en met haar ook Kleine Beer, die overigens niet in de katbladbuurt woonde maar er wel regelmatig kwam voor zijn verloofde... En we gingen op huisbezoek bij Maus met zijn kroelspurkcursussen.
Half april ging de redactie even dicht wegens een studiereis naar Normandie, maar wij kwamen met enkele artikelen over franse katten weer thuis.

Mei
Na thuiskomst moesten wij vernemen dat Boris, in de volksmond Zorro geheten wegens zijn masker en dakactiviteiten, werd vermist. Evenals Snoesje en Kleine Beer hebben wij ook hem nooit meer teruggezien......
We beleefden mooie momenten aan onze vergadertafel buiten en maakten de verhuizing van tante (zwarte) Lien mee. We schreven veel over hardwerkende tuinmannen in de Hoftuin, ruzies, de dips van Pim (misschien was hij toen al ziek), zagen Iwan steeds vaker verschijnen in de Hoftuin en merkten steeds meer vreemdelingen op in de katbladbuurt. Wij maakten ook kennis met de katten uit de parallelstraten en menig maal volgden wij Japekoppie tijdens zijn verkenningstochten en zooitripjes.

Juni
Wij startten onze "neuzenparade". Japekop kreeg een burn-out , Maus toonde ons de effecten van kattenkruid, wij troffen Filos aan op de gevaarlijke verkeersweg en zorgden ervoor dat hij weer thuiskwam, beleefden vele, gezellige avonden aan de buitentafel met diverse katten tijdens de voetbalwedstrijden en Japekop zakte (buiten zijn schuld) voor zijn verkennerstest. Cera voerde haar straatroldans voor ons op, mevr. Troy overleefde een aanval van Storm maar kwam wel met een wond aan haar poot thuis en Noes verhuisde naar Hazerswoude.

Juli
In deze maand slaagde Japekop glansrijk voor zijn examen Verkenner A en konden we hem een diploma overhandigen. Ook vierden wij de 14e verjaardag van mevr. Troy met een groot straatfeest en zamelden geld in voor het dierenasiel. We beschreven vechtpartijtjes van Storm, gingen op huisbezoek bij Iwan om kennis te maken met zijn twee concubines, maakten mee dat Japekop een muis mee naar huis bracht en zagen Pim steeds vaker bij het loket verschijnen omdat hij zo graag een baan wilde bij de redactie. Kaija werd betrapt terwijl zij in een boom lag te slapen.

Augustus
Mevr. T. Troy werd receptioniste en het poezenloket werd officieel; Cera en Pim werden de vaste bezoekers. Japekop en T. Troy gingen in staking, Japekop werd verliefd op Cera (zij versierde hem) en we toonden de eerste foto's van Boezelmans, toen nog baby en wonende in het Gooi.
Cera gaf zich op voor de cursus verkenner A om zodoende vaker bij haar Japekop te kunnen zijn en wij brachten de opbrengst (120 euro) van Troy's feest naar het dierenasiel en hingen er, namens alle katten, twee sponsorbordjes op. Tevens melden wij in deze maand voor het eerst het bestaan van de partij "Hof is Vol"....

September
Wij vertonen steeds meer foto's van de Boez en langzaam begint het hier en daar door te dringen dat wij misschien wel plannen hebben met deze kleuter. We doen verslag van de liefdesperikelen
van Cera en Japekop, melden de verhuizing van Maus en halen op een zeker moment de Boez bij zijn moeder vandaan om hem een opleiding te kunnen geven op onze redactie. Boez zet regelmatig de redactie op stelten en Japekop komt in opstand.
We doen verslag van het dakgevecht tussen Iwan en Rooie Gijs, maken kennis met Bel de Franskat, gaan met Boez naar de dierenarts omdat hij ontstoken oogjes heeft en moeten constateren dat Boez nog niet rijp is voor een beroepskeuzetest.

Oktober
Japekop wordt overvallen door een stevige hagelbui. Peettante maakt een schitterende tekening van de Boez en wij leggen dat vast. Boez helpt bij het vervaardigen van het 3 oktober-maal en op dierendag hebben wij een gezellig ontbijt met de voltallige redactie, en Pim en Cera. Ook in deze maand ontvangen wij de 5000ste bezoeker, slaat Rooie Gijs Cera van het dak en oefent Cera druk voor "verslaggeefster". We krijgen het bericht dat tante (zwarte) Lien is overleden. Dan horen we dat ook Pim ernstig ziek is geworden en vele lezers leven mee.
Sylvester verhuist naar Wassenaar en we zien de katbladstraat alsmaar leger worden; tafels en planten worden afgevoerd. Boez mag voor het eerst even naar buiten.
Op 29 oktober moet Pim inslapen. Het is een zwarte dag voor ons. Wij hielden erg veel van ons topmodel en zijn erg verdrietig. We krijgen veel troostende woorden van onze lezers en velen treuren met ons mee.....
Al snel komen diverse katten bij ons langs om te solliciteren naar de baan van Pim, maar wij houden de boot nog even af.

November
Bel ontdekt een "ruimteschip", Cera en Iwan beginnen een verkiezingsstrijd, Boez wordt alsmaar brutaler en er duikt een witte-met-blauwe-ogen op in de Kruidentuin. Hij doet ons erg denken aan Pim....
De herbestrating in de katbladstraat begint en zorgt voor veel onrust. Panda ontfermt zich over de planten van de redactie die zijn overgebracht naar de Hoftuin, en in de straat worden de Haagse lantaarnpalen vervangen door Leidse. We melden nieuwe conflicten tussen Iwan en Rooie Gijs, Panda toont openlijk zijn sympathie voor de partij "Hof is Vol" en de Boez wordt 4 maanden jong. Er ontwikkelt zich een spannende verkiezingsstrijd die Iwan tenslotte wint, maar doordat hij zich terugtrekt wordt Cera ons nieuwe hoofdmodel.
Japekop komt gewond thuis en loopt een paar dagen mank, Storm vecht 's nachts met een onbekende rooie en Japekop moet aan de kalmeringspillen vanwege het lawaai van machines in de straat.

December
Cera wordt weer eens flink gepest door Harremans. Sinterklaas zet een groot verrassingspakket voor Japekoppie voor de deur van de redactie. Vanwege het lawaai op straat moet de hele redactie met ziekteverlof, maar in het weekend kan er gelukkig wel gewerkt en gespeeld worden. Cera ontwikkelt zich als oppas voor de Boez. In een onbewaakt ogenblik wordt de 15 jaar oude druif van de redactie door de stratenmakers gesloopt en beginnen wij met de voorbereidingen voor de kerst. Bel blijkt een pestkop te zijn en Cera en de Boez zijn zijn slachtoffers. De buurt wordt op stelten gezet door een rooie met bolle wangen, die niet alleen dag en nacht herrie maakt maar ook nog eens Cera probeert te versieren. Charli treedt op als vredestichter en wij ontvangen een feestkerstpakket van Jaya en haar familie. De koude slaat toe en vele katten verkiezen de cv boven een wandelingetje in de straat. We maken ons op voor oud- en nieuw en zetten de pillen, drankjes en feliway allemaal maar klaar, voor de zekerheid...

4 opmerkingen:

marian zei

Mooi dit jaaroverzicht, ja het eind van het jaar is ook om even terug te blikken voordat we het nieuwe jaar ingaan! Ik feliciteer de redactie van het katblad met dit mooie resultaat en bedank hen voor de leuke artikelen!

Annemieke zei

Wederom wat Marian zei!

En ik mis Pim nog steeds heel erg! Natuurlijk veel hoogtepunten in het overzicht, maar dat was wat mij betreft het dieptepunt.

Op naar de tweede jaargang! En de 10000e bezoeker.

Anoniem zei

Prachtig jaaroverzicht!
Wij genieten nog steeds erg van het katblad. Dus we hopen dat het nog lang blijft bestaan.

Anoniem zei

Dank u zeer! Laten we hopen dat we in het nieuwe jaar alleen maar mooi kattennieuws hebben voor u!