woensdag 3 december 2008

Oom Japekop wil naar binnen!


Boezelmans:
Natuurlijk weet ik dat ik hier niet mag komen. Op het aanrecht. Maar dit is een noodgeval. Daarom zit ik ook zo te mauwen ja! Ga je nog over tot actie of niet?


Niet te geloven. Gaat ze foto's van me maken. Terwijl er toch echt een noodsituatie is! Wel, als zij niks doet, moet ik maar wat proberen. Misschien kan ik via de afzuigkap naar boven klimmen?


Oom Japekop! Ik kom eraan hoor! Ja, ik zie je wel zitten hoor oom Japekop! Als ons mens niks doet, kom ik je redden hoor! Jammer, die afzuigkap is te glad. Ik kom zo dus niet boven....


Zie je dan niet dat oom Japekop op de koepel zit? Dat hij naar binnen wil? Heeft ie eerst heel hard gewerkt en het dak helemaal geinspecteerd en gecontroleerd, en dan laat jij hem niet binnen! Wat nou: ik ben nog nat van de douche! Weg met die camera en naar boven! Slaapkamerraam open en oom Japekop binnen laten!


Oom Japekop! Nog even volhouden hoor!


Rot afzuigkap. Veel te glad. Gaat me niet lukken. Arme oom Japekoppie. Nee, hij wil niet omlopen naar de voorkant. Want daar zijn weer grote wielhuizen bezig en de stratenmakers maken ook lawaai met geschreeuw en hun radio. Ook machines ja. En ze zitten vlak voor onze deur. No way dat oom Japekop omloopt naar de voorkant dus.


Kijk 'm nou zitten. En maar wachten. En het is hartstikke nat daar. Straks vat ie nog kou. Of loopt ie weg. Komt ie misschien nooit meer terug. Nee nee, niet aan denken.


Mens, het hangt van jou af! Ben je afgedroogd? Kleren aan? Nee, schoenen hoeft niet. Ga nu maar snel oom binnenlaten. Ja, ik loop wel mee naar boven om hem te verwelkomen. En krijgen we dan wat verse brokjes? Als troost?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahahahaha, weer een heerlijk beeldverhaal. Alleen vraag ik mij af of Japekoppie nu nog steeds op de koepel zit, of dat hij toch maar binnengelaten is.

Anoniem zei

Wij proberen onze verhalen spannend te houden en geven ze af en toe een "open eind" mee.