vrijdag 26 december 2008

(Geen) Kerstmaal


Charli:
Zo, bent u daar eindelijk! Aan de late kant heh? Zeker eerst zelf lekker zitten eten en ons een beetje vergeten? Oh, had u gasten. Die kon u dus niet laten wachten. En ons kon u wel laten wachten. Nou, het is fraai. Maar u kunt het goedmaken. Ja, met bijvoorbeeld een plakje eendenborst of verse vis. Heeft u niet bij u? En ik had me daar zo op verheugd. Het water stond me al in de mond. Nou, maak dan maar dat blikkie open. Kunt u er een beetje vaart achter zetten? We sterven namelijk van de honger zo langzamerhand.


Ollie:
Ik was al aan het kattengras begonnen. Ja, je moet toch wat heh? En nu u hier toch bent: kunt u ons water even verversen en het kattengras besproeien? Het wordt namelijk een beetje taai. Nee, eerst moet u natuurlijk onze voerbakjes vullen, dat spreekt vanzelf.


Charli:
Ik kan dit met de beste wil van de wereld geen kerstmaal noemen maar we moeten het er maar mee doen. Ja, dat verhaal over die arme poezen in Afrika, ken ik zo langzamerhand wel, dus houdt u dat maar voor u.


Ollie:
Nee, ik denk anders over de dingen dan mijn stiefbroer Charli. Voor mij is eten gewoon eten. En natuurlijk ook nog uiterst noodzakelijk. Ja, als ik niet kan eten, voel ik mij diep ongelukkig. Is dit trouwens alles wat we krijgen? Wel een afgemeten portie heh? Laat ik het maar een beetje uitsmeren, dan lijkt het meer.


Zo, dat zit er weer in. Heeft u de kattenbak al gedaan? Dan mag u wat mij betreft weer terug naar huis, naar uw gasten ja. Nee, u hoeft echt niet langer te blijven, dat weet u best. Ja, ik ben erg op mijn rust en privacy gesteld. En ik lig hier best. Vergeet u niet de deur op slot te draaien?


Cera:
Ik heb best wel gezien dat u daar binnen was! En dat u ze eten hebt gegeven! Ik heb nog niets gehad, wist u dat? Nee, de hele dag nog niet. Oh, was het vanochtend dat ik in uw keuken was geslopen? Weet u zeker dat ik dat was? Ik kan me daar echt niets van herinneren. U moet zich vergissen. Zeker al wat wijn gedronken heh? Ja, dat dacht ik al. Dus een paar snoepjes of brokjes zit er zeker niet in? U weet dat het Kerst is? En dat ik uw trouwste model ben? Oh, u gaat niet in op chantage. Wel dan moest ik maar weer eens op huis aan. Doet u Japekop de groeten? En de Boez? Ja, omdat het Kerst is mag u mijn a.s. schoonmoeder ook wel de groeten doen. Voor deze ene keer dan. Kerstgedachte? Ik heb geen idee waar u het over heeft!

Geen opmerkingen: