vrijdag 5 december 2008

Heerlijk avondje (1)


Tokkie Troy:
Ze zeiden dat we allemaal met ziekteverlof moesten. Nou, toevallig maak ik zelf wel uit wanneer ik met ziekteverlof ga of niet, dus ik heb gewoon doorgewerkt. Ja, ik heb bij het poezenloket gezeten en de straat bewaakt. Erg vermoeiend ja, want er was harde muziek en veel bulldozers of hoe dat heet. En mannen met kruiwagens en stenen daarin. Vlak langs het raam ja, de brutaliteit! In elk geval was ik zo moe dat ik na het diner direct naar bed ben gegaan. Dus ik heb van dat Sinterklaasgedoe helemaal niks gemerkt nee. Maar ik ben blij dat hij is geweest. Ja, vooral voor Japekoppie en de Boez dus. En ik schijn dus ook cadeautjes te hebben gekregen maar die bekijk ik morgen wel. Als ik ben uitgeslapen ja.


Japekoppie:
Het was erg gezellig. Ze riepen me toen Sinterklaas net was geweest en cadeautjes had neergezet bij de deur. Daarvoor lag ik te slapen. Ja, ik slaap veel. Die pillen heh? Maar ik was in 1 keer goed wakker toen de hapjes op tafel kwamen. Ja, vissalade en kaas. Lust ik allebei wel inderdaad.
En toen de hapjes op waren, werden de cadeautjes op tafel gezet. Ze hadden al tegen me gezegd dat er speciaal een pak voor mij bij was. Een groot pak ja.


Zo zag het er dus uit. Maar mijn grote pak staat daar nog niet bij. Dat stond dus apart. Ze zeiden dat dat nabezorgd was door een vreemde Piet. Zomaar bij de deur neergezet ja. Buiten inderdaad.


Kijk maar. Dan kunt u zien dat ik niet lieg. Dit is dus een pak voor mij speciaal. Goed verpakt in een plastic zak. En er zat ook een gedicht bij. Speciaal voor mij dus.



Dit is het gedicht. En op de foto daarboven een cadeautje uit het pak. Ja, er zat nog meer bij. Allemaal blikjes met Gourmet Diamant. Rundvlees ja. Dat vind ik het lekkerste wat er bestaat. Dus daar heeft de Sint mij heel blij mee gemaakt. In het doosje zit iets waardoor ik gelukkig word. Een flesje ja. Moet in het stopcontact maar dat doet mijn mens. Voor bij de plek waar ik gewoonlijk slaap. Alsdat ik dus lekker ga dromen enzo.


Het werd wel een puinhoop, maar toen ik mijn tweede pilletje van vandaag had gekregen, stoorde ik me daar niet meer aan. Nee, ik werd weer lekker rustig.


Vanaf de stoel waarop ik lag kon ik naar het blauwe engeltje kijken. Soms werd-ie rose, maar dat kan ook zijn dat dat door mijn pilletje kwam. Nee, dat weet ik dus niet zeker. Maar mooi was ie wel, dat engeltje.


Nou, dit hebben we dus allemaal gekregen. Ja, de blikjes Gourmet zijn allemaal voor mij alleen. En ook het flesje voor in het stopcontact. De speeltjes moeten we geloof ik delen maar daar geef ik niet zo om. De Boez heeft er al gelijk een paar onder de klok verstopt. Nou, dat moet hij vooral maar doen als hij daar behoefte aan heeft.
Ja, toen alle pakjes waren uitgepakt, ben ik weer lekker gaan slapen. Nu lig ik nog steeds op dezelfde stoel terwijl ons mens zit te werken aan het katblad. En ik ga zo weer lekker verder slapen. Het was een mooie avond ja. En hierbij bedank ik Sinterklaas heel erg voor al zijn goede gaven. Ja, ik ben erg tevreden.
Bent u nu klaar met dit interview zodat ik weer mijn ogen dicht kan doen? Alstublieft?

1 opmerking:

Annemieke zei

Wat een mooie verrassing voor Japekop! Dat is wel heel attent van de Sint! Geniet van je lichtje en eten JK. En Boez van de speeltjes. Het mooie van de kast en de bank is, dat je ze dan na een paar weken ineens weer hebt! Zo goed als nieuw!