vrijdag 5 december 2008

Voltallige redactie met ziekteverlof gestuurd.

Vanochtend, onder de douche, heeft de baas van het LKB besloten om de voltallige redactie met ziekteverlof te sturen, met ingang van direct. De situatie in onhoudbaar geworden op straat en op kantoor.
Verder zijn wij begonnen met het creeeren van extra schuil- en verstopplekken in huis. Zo hebben wij kamerschermen neergezet, kastdeuren geopend en zelfs de deur naar de zolder.
De Boez, die nog nooit op zolder was geweest, ging natuurlijk als eerste de trap op. Mooi, dachten wij, dan laat hij tenminste Japekoppie even met rust! Doch Japekop besloot al spoedig de Boez naar boven te volgen en is gestart met het uitzoeken van de kerstversieringen. Wij laten hem maar zijn gang gaan..... Mevrouw Troy zit op de 1e verdieping voor het raam om de straat in de gaten te houden. Zij heeft verklaard haar post niet te willen verlaten, wat er ook gebeurt.
De fotograaf, hoofdredacteur, verslaggever en baas hebben besloten het kantoor vandaag gesloten te houden en wat huishoudelijk werk te gaan verrichten cq te klussen. Er moet in elk geval een deurmat vervangen worden en wij zullen een poging wagen om zekere luchtjes in de gang te neutraliseren. Verder moet er voor vanavond bisschopswijn worden gemaakt (ja, die maken wij zelf) en vis worden gekookt voor de redactie, bij wijze van feestmaal. En dan is het maar wachten op de goede Sint.
U hoeft dus vandaag verder geen nieuws van ons te verwachten, maar morgen zijn wij vast en zeker weer paraat. Wij wensen u allen een goede Sinterklaasavond toe.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kom vanavond wel even bij u langs en bij uw redactieleden, zwarte piet laat ik ander werk doen. Alhoewel hij heel lief is, zou het zomaar kunnen dat sommigen van u van hem schrikken. Ik hoop dat Aapje, Troy en Boezel een mooi liedje voor mij zingen

Anoniem zei

Ach ,hoe vreselijk is dit alles.
We hopen dat er toch nog een gezellige sinterklaasavond komt.
Misschien gaan de werkmannen wel wat eerder naar huis vandaag ivm het heerlijk avondje.
En morgen en overmorgen is er vast wel enige rust in de straat.
Sterkte allemaal!

Trudi zei

Nou vlgs mij wordt het een gezellige avond, Peettante komt langs, heeft vast veel aandacht voor de gestresste Japekoppie!
En zorgt u dat ze haar tas op de grond zet;-)

Annemieke zei

Fijne sinterklaas allemaal! Hopelijk maakt het feestmaal een en ander goed. En werken de herriemakers en onruststokers niet in het weekend.