zaterdag 20 december 2008

Berscherm-engeltje?

Eindelijk, na vele zoektochten en achtervolgingen, is het ons gelukt enige plaatjes te maken van de rooie met de bolle wangen, die de katbladstraat reeds enige weken op stelten zet met zijn gebrul.

Hij ziet er recht van voren best wel normaal uit, en heeft zelfs een interessante, koddige snuit met veel sproeten. Zijn ogen staan ook niet onvriendelijk.


Hier nog even van opzij. Nog steeds wel een prachtige kop, al zie je hier al wat meer zijn uitgesproken achterhangwangen, die pas van achteren echt goed te zien zijn.


Kijk, dat bedoelen wij. Dank je rooie, dat je je even voor de foto omdraait. Heb je nou ontstoken kiezen of heb je een winterkraag om?


Hoe dan ook, rooie draaide zich niet om voor de foto maar voor Cera. Nu is Cera natuurlijk ook een zeer mooie dame (niet voor niets ons topmodel) en als je toch achter de wijven aanzit, moet je zeker deze schoonheid even nader bekijken. Je weet maar nooit of je een succesje kunt boeken.


Nee, Cera schrikt toch ook van die rare wangzakken (of wat het dan ook is). Bovendien schijnt de rooie vreemd te ruiken, want Cera wenst niet verder kennis met hem te maken.


Erg verstandig van haar om op de fiets te springen. Daar kan hij niet bij komen zitten, het is er veel te smal en je moet er ook nog flink balanceren.


Bollewangen laat zich niet uit het veld slaan. Hij is geduldig en blijft zitten wachten tot Cera moe wordt en van de fiets afkomt. De aanhouder wint toch immers altijd?


Nou, Cera heeft een goede houding gevonden, lijkt het. Totaal ongeinteresseerd kijkt ze nu alle kanten uit, behalve in de richting van Bollewangen.


Tenslotte krijgt Bollewangen er genoeg van. Opeens staat hij op en gaat er met een noodgang vandoor. Wij laten Cera op de fiets achter en volgen hem, nieuwsgierig als wij zijn. Want: waar komt deze rakker toch vandaan? Gaat hij ons dat laten zien?


Het is wel even flink de pas erin. Bollewangen heeft deze route al duidelijk meerdere keren gelopen, want hij kijkt geen enkele keer op een wandelkaart en vraagt ook niemand de weg.
En dan gebeurt wat wij al vreesden, hij neemt een flinke aanloop en rent de gevaarlijke weg over zonder links of rechts te kijken.


Gelukkig kwamen er geen wielhuizen voorbij op dat moment. Waarschijnlijk heeft Bollewangen een beschermengeltje. Daar hij al zo vaak in de katbladbuurt is gesignaleerd, vrezen wij dat hij deze truc meerdere keren per dag uithaalt en wie weet van hoever hij komt. Maar ja, wij konden hem niet verder volgen dan tot de rand van katbladgebied. Dat zijn nu eenmaal de regels en daar houden wij ons aan. Nu maar hopen dat het beschermengeltje voorlopig (vooral tijdens zijn wijvenjacht) op de schouder van Bollewangen blijft zitten. Misschien komt hij tenslotte dan ook nog wel een meid tegen die wel interesse in hem heeft...

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Eindelijk een goede foto van de vreemde rooie! Hij heeft inderdaad rare wangen. Ik hoop dat de auto's oppassen bij de drukke straat. Weet nog dat wij daar vroeger zelf ook niet mochten oversteken toen we nog klein waren...Auto's rijden daar vervaarlijk hard. Wij zullen in elk geval oppassen de volgende keer dat we naar de ouders komen.

marian zei

Tsjonge jonge wel een karakteristiek kater hoor, lijkt mij een typische gevalletje van een niet-jeweetwel kater.. Mooie foto's heb je van hem gemaakt! Eindelijk kunnen we hem dan eens goed bekijken.