donderdag 18 december 2008

Vogeltjes kijken....


Boezelmans:
Ik zie vogeltjes! Veel vogeltjes ja! Ze zitten op het dak van de huizen aan de overkant en ze zitten in de bomen. Nou voel ik me opeens machtig en flink. Nee, ik weet niet hoe dat komt.


Ik ben ook heel opgewonden ja. Er komen allemaal rare geluiden uit mijn keel. Ik kan daar niets aan doen want dat gaat helemaal vanzelf.


Ja, en ik moet ook ontzettend gapen. De opwinding ja. Zie ik er gevaarlijk uit zo? Daar kan ik dan niets aan doen. Nee, ik ben niet gevaarlijk. Ik zou ook niet goed weten wat ik met die vogeltjes moet.


Ja, ik vind ze heel spannend en zou ze best willen vangen. Maar ik zou ze niet willen eten, denk ik. Nee, mijn gemekker heeft niets te maken met honger of trek. Ik heb liever een bakje Gourmet of Sheba. Het is iets in mijn diepste binnenste dat ik niet kan tegenhouden.


Nou moet ik weer gapen. Kan ik ook niet tegenhouden dus. Ik ben beslist niet moe. Het is dat mekken waardoor ik moet gapen. Ik snap er dus zelf ook niets van.


Kijk, nou zit er eentje op de tafel. Die vraagt om gevangen te worden. Ja, ze vragen er gewoon om. En binnenin mij zit een stem die zegt dat ik degene ben die ze moet vangen. Omdat ze erom vragen ja.


Nu zitten ze weer in de boom. Ze dagen me uit. Ze zijn expres gekomen om mij dwars te zitten. Ze hebben gezien dat ik binnen zit en niet naar buiten kan.


Ja, daar gaat er weer eentje! Zag je hem ook? Hoorde je hem ook?


Nou moet ik alweer gapen. Ook een beetje van de zenuwen ja. Die vogeltjes winden me op. Heb jij dat niet? Oh, mensen hebben dat dus niet. Nou, ik dus wel. Ja, ik ben behoorlijk nerveus.


Vogeltjes zijn weg ja. En nu ben ik moe. Van de emoties. Lig ik op jouw stoel? Wil jij hier nou zitten? Maar ik was hier eerst! En eigenlijk wil ik niet weg! Ben jij de baas? Zeg je nu echt dat ik eraf moet? Ik denk dat ik hier blijf liggen. Ja, als je me weg wilt hebben, moet je me hier maar weg zien te krijgen. Het is aan jou. Uit mezelf ga ik dus echt niet. Het is inderdaad jouw probleem dat ik hier lig en niet het mijne. Wel, ga je nog over tot actie of hoe zit het?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, bijzonder is dat gemekker.
Ik geloof dat alle katten dat doen.
Die van ons kunnen er ook wat van.

Anoniem zei

Geweldig beeldverslag! Alsof je er zelf bij bent. En ja, heel erg herkenbaar.

Annemieke zei

Inderdaad herkenbaar. Die van ons doen het ook! Mooie foto's ook. Je ziet hem gewoon verlekkerd kijken naar die vogeltjes...