dinsdag 29 juli 2008

Zomeravond 2


Onze volgende route gaat door de Hoftuin. Daar vinden we Bohr, zittend op een muurtje. Zij weigert nog steeds de nieuwe tuinset uit te proberen. Ook is zij kwaad op haar zij-mens, die gisteren uitgebreid Sylvester aaide op een tuinstoel en dat komt niet van pas, volgens Bohr. Wij geven Bohr gelijk en leven zeer met haar mee. Wij hebben getracht Bohr wat op te vrolijken maar zijn daar helaas niet in geslaagd.


Ondanks het broeierige weer en het late uur zijn de gebroeders Tuinman, oftewel Panda en Harremans, nog steeds druk aan het werk in de Hoftuin. Voor de zoveelste keer doen zij een poging het gras in toom te houden. Wij hebben hen uitgebreid geprezen en aangemoedigd.


Iwan (uit Paars gebied) liep een beetje met zijn ziel onder zijn eh... poot. Want wat is het geval? Onlangs is zijn tokbeest Anastasia overleden. Iwan verwachtte dat het tokbeest (door sommigen ook wel "kip" genoemd) door zijn mensen smakelijk gebraden en overgoten met een verfijnde saus van bouillon en room opgediend zou worden, doch zij hebben in het geniep en afwezigheid van Iwan het beest afgevoerd en dusdanig diep begraven op een geheime plek in de tuin, dat er voor Iwan geen beginnen aan is om het op te sporen, laat staan op te graven en alsnog te consumeren. Wij hebben zeer met Iwan te doen.


Sylvester ligt nog even na te genieten van een prachtige dag op haar bankje in de tuin. Zij is daarmee een voorbeeld voor iedereen.....

Geen opmerkingen: