maandag 28 juli 2008

Zomeravond 1


Het was een warme zomerdag. We kijken naar de lucht en proberen in te schatten watvoor weer het morgen zal zijn. Komt die onweersbui nou wel of niet? Worden de nachten eindelijk weer wat frisser? De redactie van deze poezenkrant weet het ook niet. We maken een rondje in de buurt om te kijken wie we tegenkomen en wat er zoal gedaan wordt. We beginnen uiteraard in de Katbladstraat.


Natuurlijk zit mevrouw T. Troy zoals altijd op de uitkijk, weer of geen weer. Zij bewaakt het redactiekantoor en registreert bijzondere gebeurtenissen. Het is een rustige avond en er is niet veel te doen. Komt zij vanavond nog met het laatste nieuws? We zullen het moeten afwachten.


Pim is aan het zooien geweest in een hoopje bladeren. Er is een blaadje in zijn baard blijven hangen. Als wij hem daarop attent maken, verklaart hij dat dat hem geen moer interesseert en dat het veel te warm is om je druk te maken over iets wat volstrekt onbelangrijk is. Maar hij stelt onze aandacht wel op prijs.


Cera kwamen we tegen toen de zon nog scheen. Zij zocht naar een plekje in de schaduw maar had niet veel succes. Al met al leverde haar gezoek tussen de planten ons toch een mooi plaatje op.


Japekop had dorst, maar dat is niet zo bijzonder met dit weer. Gelukkig wordt de waterbak in de Katbladstraat regelmatig bijgevuld zodat iedereen die langskomt voldoende kostbaar vocht kan oplebberen. Om het water extra aantrekkelijk te maken, gooit de redactie van het lkb regelmatig een stukje onkruid, boomblaadje of dooie mug in het water, wat erg op prijs wordt gesteld door het passerende kattenvolk. Hoewel, er zijn ook aanvragen voor vissenkoppen gedaan, maar de redactie eet alleen filet uit de diepvries met dit warme weer en bovendien willen wij niet nog meer meeuwen aantrekken dan er al zijn. De katten hebben hier gelukkig begrip voor.

Geen opmerkingen: