donderdag 17 juli 2008

Een onsje meer


Iwan:
Schiet u eens op want dan kan ik er ook door. Ik was namelijk net van plan de Hoftuin te gaan inspecteren.


Ah, dus u denkt dat ik er wel langs kan? U gaat mij dan niet een schop geven of iets dergelijks? Ja, ik vertrouw u wel als u zegt dat u geen kwaad in de zin heeft maar ik blijf voorzichtig natuurlijk. Vooruit dan maar, ik waag het er op.


Dank uw wel voor het passeren en tot ziens.
O jeetje, wat nu? Die vervelende Harremans zit om de hoek!


Weet u wat? Ik ben van idee veranderd want ik heb op dit moment totaal geen zin in Harremans. Als u even op mij wacht dan loop ik een stukje met u op. Kunnen we even babbelen en laat ik u gelijk mijn straat zien.


Ziet dit paaltje? Van mij ja. Net zoals alle andere paaltjes in deze straat. Elke dag een plasje ertegen of met mijn staart erlangs en het is en blijft duidelijk voor iedereen dat dit mijn straat is. Geen vergissing mogelijk nee.


Geldt trouwens ook voor deze auto. Wat was u eigenlijk van plan te gaan doen? U was op weg naar de winkel, zegt u? Doet u dat altijd met uw camera in de hand? Oh, u zegt dat dat toeval is. Ik trap daar dus niet in en dat betekent dat ik u niet geloof.


Maar gaat u nu maar snel uw vis halen want ik begrijp dat u al aan de late kant bent voor uw boodschappen. Wel, u neemt niet de tijd om mij eens flink te aaien, vandaar deze gedachte. Ik ga overigens niet met u mee want ik hou niet van die drukte in winkels en bovendien laten ze me er vast niet in. Weet u wat? Als u straks op de terugweg weer hier langskomt, wil ik best wel even uw vis controleren op versheid en smaak, dan weet u gelijk of u er niet ziek van wordt want je weet het maar nooit met vis. Dus ik stel voor dat u gewoon een onsje extra meeneemt voor mij. En als ik hier toevalligerwijs niet meer zit - ook dat weet je maar nooit - kunt u het rustig in de brievenbus gooien van het huis waar we ons nu voor bevinden. Als het niet mocht passen dan mag u van mij best de verpakking verwijderen. Stinkende brieven? Dat vinden ze vast niet erg.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gekke Iwan, je houdt niet eens van vis. Je wilde het zeker aan de meisjes geven, die zijn er dol op.
En dan natuurlijk in ruil voor vlees, voor wat hoort wat, tenslotte.
Stinkende brieven vinden we trouwens toch niet zo fijn.

Anoniem zei

Iwan en zijn broer en zus zijn GEK op kip! Hun moeder ook al. Zal wel iets erfelijks zijn.