zondag 13 juli 2008

Goeie redactiemedewerkster!


Tokkie Troy:
Je kunt me roepen wat je wilt, maar ik heb belangrijkere dingen te doen. Terwijl jij met je fototoestel mooie plaatjes wilt schieten van ons, gebeuren er op straat allemaal spannende zaken en dat mis je dus nu. Ik daarentegen hou alles nauwgezet in de gaten. Ik heb hiervandaan een schitterend uitzicht en daarom zit ik hier ook graag. Ik kijk recht de Poort in en soms zie ik dan wel eens wat. Zoals nu ja, kijk zelf maar dan zie je het misschien ook wel.


Nou? Zie je het? Nee, die in de Poort die ken ik geloof ik niet. Maar wie om de hoek zit te gluren, dat is Zwarte Gijs. Ze zitten er allebei al een tijdje en ik wacht tot er wat gebeuren gaat. Snap je nu waarom ik hier boven zo vaak op dit tafeltje zit? Er gebeurt altijd van alles daar. Moet je opletten. Straks komt die vreemde nietsvermoedend de Poort uitlopen en dan is het hommeles.

Laat die Apekop nou met rust. Die is niet belangrijk. Hij ligt toch alleen maar steeds te slapen als hij binnen is. Zegt dat een verkenner binnen niks te doen heeft en moet uitrusten voor zijn volgende tocht. Hij laat het bewaken van huis, straat en Poort altijd aan mij over. Let op, nu gaat het gebeuren!


Ben je weer te laat met je camera, en ik had je nog zo gewaarschuwd! Zeker ook niet scherp kunnen stellen heh? Ja, die vreemde schrok zich rot van Zwarte Gijs. Zo te zien is het ook een zwart-witte maar ik herken hem nog steeds niet. Ze zijn er nu vandoor. Die vreemde voorop en Gijs erachteraan. Richting gevaarlijke water. Zeker te ver om nog te fotograferen? Ja, dat dacht ik al. Ikzelf zie ze ook niet meer, maar van jou vind ik het gewoon dom. Ik had je gewaarschuwd dat het spannend zou gaan worden en je liet je weer afleiden door die luie jongen op het bed. Nou heb je het belangrijkste dus gemist. Typisch mensengedrag. Nee, ik laat mij niet zo gauw afleiden als er belangrijke dingen aan de hand zijn. Daarom is mijn taak als redactiemedewerkster ook zo belangrijk en ben ik er zo goed in; het is me op het lijf geschreven. Ik blijf hier ook nog even zitten als je het niet erg vindt want je weet maar nooit of er niet weer iets gaat gebeuren. Nee, waarschuwen doe ik niet meer. Je moet het voortaan zelf maar uitzoeken met die camera van je.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig, Tokkie!

Anoniem zei

Misschien moet Mw Troy ook maar foto's gaan maken...al is de foto van nu toch ook een mooie actiefoto.

Anoniem zei

Inderdaad een echte actifoto!
Je ziet de snelheid er vanaf.