vrijdag 4 juli 2008

Vechtpartij

Heden avond, op de rand van de Katbladstraat en wit gebied aan de kant van het water (zie kaart onderaan pagina) vond een vechtpartij plaats. Het gekrijs was door de hele straat goed hoorbaar en werd geproduceerd door de kleinste van de twee.

Waarschijnlijk had u hem al herkend? Het is inderdaad Storm. De grote jongen of meid die tegenover hem zit, kennen we niet. Eerst dachten we even dat het Zwarte Gijs was, maar na vergelijking van foto's moesten we tot de conclusie komen dat het een vreemde kat betreft.

Storm, reeds bekend als vechtersbaas en voor niks en niemand bang, had dus de grootste bek en de scherpste blik en nagels. De zwart-witte vluchtte onder de bestelbus maar Storm liet zich daardoor niet weerhouden. U ziet achter Storm enkele witte plukken haar van zijn onfortuinlijke slachtoffer.... Storm kroop dus onder de auto achter zijn vijand aan en vervolgens zagen wij even niets van wat er verder gebeurde. Horen deden we het wel: er klonk het doffe gebonk van kat(ten) tegen bodemplaat.

Even later was de zwart-witte onder de auto vandaan gevlucht maar raakte Storm niet kwijt. Toen er weer witte plukken in de rondte vlogen, besloot de fotograaf dat het genoeg was geweest en scheidde het vechtende paar. Storm ging huiswaarts en de zwart-witte rende alsof zijn leven ervan afhing de straat uit en de hoek om. Wij vermoeden dat het best enige tijd kan duren voordat de zwart-witte de katbladstraat weer een bezoek zal brengen. Tenzij hij een paar sterke vrienden of broers meeneemt natuurlijk.

Geen opmerkingen: