zondag 27 juli 2008

Rustig aan vandaag


Panda:
Vandaag effe geen tuinonderhoud nee. Te warm. Daarom maar een dienstje Poortwachten op me genomen. Beetje rechts kijken, beetje links kijken. Ja, de Poort aan de kant van Iwan's straat. Komt bijna nooit een kat doorheen behalve Iwan, dus lekker rustig dienstje.


Nee, de andere Poort wordt nu niet bewaakt maar dat is niet mijn probleem. Ik kan maar 1 Poort tegelijk in de gaten houden en vandaag heb ik voor deze gekozen omdat het hier lekker stil is. En als ze dan door de andere Poort naar binnen willen komen, dan moeten ze dat maar doen. In elk geval komen ze er dan niet door deze kant uit, want ik zit hier dus.


Zo! Uw Japekoppie in de door mij bewaakte Poort? Zeker achter u aangelopen? Dat is de eerste keer, dat ik hem hier zie zitten. Ja, door de andere Poort komt hij wel een paar keer per dag, maar hier heb ik hem nog niet eerder gezien.
En wat gaan we nu doen?






Ah, u gaat weer naar huis. En dan gaat Japekop met u mee? Dan is het goed want ik heb geen zin in een confrontatie en machtstrijd. En zo te zien heeft uw Japekoppie daar ook geen zin in. Het is ook veel te warm om je ergens druk over te maken. Dan neem ik mijn plaats maar weer in en dan reken ik erop dat u weer omkeert met uw verkennertje. Tot een volgende ontmoeting dan maar weer en doe maar rustig aan vandaag.....

Geen opmerkingen: