vrijdag 22 augustus 2008

Toelatingsexamen


Cera:
Ik had al een paar dagen geprobeerd me te melden bij het katblad voor een toelatingsexamen voor de opleiding van Verkenner A, maar kon steeds niet bij het poezenloket komen omdat Pim daar zat. Ja, ik ben een beetje bang voor Pim. Maar goed, op een gegeven moment was hij weg dus toen heb ik me gemeld. En ik mocht toelatingsexamen doen. Waarom ik deze cursus wil volgen? Nou, dan kan ik gezellig met Japekop op stap, als hij dat tenminste ziet zitten.
We begonnen met een proefverkenningstocht. Er ging iemand van het katblad mee. Met fototoestel ja, want dan kunnen ze later aan de hand van de beelden nog even overleggen. We gingen eerst naar de Kruidentuin. Daar heb ik een tafel verkend. Dat was niet zo moeilijk nee.


Daarna liepen we een rondje door de tuin. Ik kreeg jeuk en moest daar nodig iets aan doen, maar dat schijnt dus tijdens een verkenningstocht niet te mogen. Daar moet ik dan in het vervolg rekening mee houden heh?

Toen gingen we de parallelstraat in. Daar heb ik een plantenbak onderzocht en een zooi fietsen die daar stonden. Een slordige hoop ja, dat zag ik al gelijk. Maar het schrok me niet af en dat was goed, zeiden ze later.


In diezelfde straat lag een stapel vuilniszakken, en die heb ik ook verkend. Nee, dat was niet moeilijk. Gelukkig waren ze goed dichtgebonden dus had ik er niet veel werk aan.


Om in de katbladstraat terug te komen, moesten we door de steeg. Ja, die ene waar Storm woont. Dat vond ik hartstikke eng. Dus ik heb een tijdje gewacht tot ik genoeg moed had verzameld om erdoor te lopen. Nee, dat was niet zo goed. Maar ze zeiden dat Japekop ook altijd moeite heeft met dit onderdeel, en dat stelde me weer een beetje gerust.


Ik heb die steeg toen maar in rap tempo genomen. Nee, ik ben niet blijven snuffelen, dat durfde ik niet. Mijn enige zorg was om ongeschonden weer in de katbladstraat te arriveren. En dat lukte me gelukkig want Storm was niet thuis en Pim trouwens ook niet.


Ik dacht dat we al klaar waren maar toen moesten we nog de Hoftuin in. Ik heb even getwijfeld of ik dit toelatingsexamen wel af zou maken, maar heb het toch maar gedaan. Ja, anders kan ik een verkenningstocht met Japekoppie wel vergeten heh? Dus ik ben toch de Poort doorgegaan.


Eerst dacht ik dat er niemand thuis was, maar dat viel tegen. Toen ik wat hopen uitgetrokken onkruid had verkend, zag ik opeens dat Rooie Gijs op zijn bankje zat. Gelukkig kwam hij daar niet vanaf om mij weg te jagen. Nee, ik denk dat-ie wat ziekjes is want anders had hij me wel aangevallen.


Dus Rooie Gijs was geen probleem voor me. We liepen naar de andere Poort en gingen toen langs de andere kant van de Hoftuin weer terug. Ik heb toen uitgebreid het pad verkend en de randjes van de tuin. Nee, ook dat was niet echt moeilijk.

Ik merkte alleen Bohr een beetje laat op, zo druk had ik het met het controleren van het pad. Dus ik schrok behoorlijk toen ik haar opeens zag zitten. Ja, Bohr en ik lijken wel wat op elkaar. Alleen heeft Bohr witte voetjes en ik niet. Ze is sprekend mijn dochter Snoesje. Nee, die is nog steeds vermist. Sinds april ja. Dat is ook een van de redenen waarom ik Verkenner A wil worden; bezig blijven is altijd goed in dit soort gevallen. Nee, ik denk dat ik Snoesje nooit meer terug ga zien. Erg verdrietig ja....


Toen ik wat zat te mijmeren, kwam opeens uit het niets Mio opduiken. Mio is gevaarlijk ja. Nee, tijdens een verkenningstocht mag je dus niet gaan zitten mijmeren. En wegvluchten mag ook niet maar ik deed het toch.


Ik zette het op een rennen en zag uit een ooghoek nog Sylvester op de grond dweilen. Ze stak haar tong naar mij uit want dat heb ik later op de foto gezien. Dat is inderdaad niet aardig van haar maar een echte verkenner trekt zich daar niets van aan nee. Ja, ik ben naar de katbladstraat teruggerend. Dus ik dacht: ik ben hartstikke gezakt voor mijn toelatingsexamen. Maar toen ik de volgende dag toch maar even ging informeren, zeiden ze dat ik ben toegelaten. Ik weet eigenlijk niet zo zeker meer of ik nog wel die opleiding wil doen. Ik ben wel leergierig enzo, maar ik heb niet zoveel zelfvertrouwen en ben erg bang voor al die andere katten. Bij het katblad zeggen ze dat dat komt omdat ik hier nog niet zolang woon, en dat het best beter zal gaan als ik veel oefen. Ik moet er nog maar eens goed over nadenken, zeiden ze. Dus dat zal ik maar doen.

1 opmerking:

Annemieke zei

Met Japekop aan je zijde is het vest een stuk minder eng! En gefeliciteerd dat je bent toegelaten! Dat is hoe dan ook een hele prestatie en daar mag je best trots op zijn!