donderdag 21 augustus 2008

Senioren


Japekoppie:
Kom ik beneden van mijn middagdutje, staat er opeens een raar ding in de kamer. Het heeft 4 armen en daar bengelen ballen aan. Die ballen die gaan druk heen en weer als je er een klap tegenaan geeft. Volgens mij is het een ding voor babykatten dus ik weet niet goed wat ik en mijn moeder daarmee moeten.


Ons mens zegt dat het hier op een bejaardenhuis gaat lijken. Wij, mijn moeder en ik, slapen te veel, zegt ze. En we moeten meer spelen en bewegen. Nou, om haar een plezier te doen heb ik die ballen een paar klappen flinke verkocht. Toen zaten die draden al gelijk in de war. En voor de zekerheid heb ik dat gymtoestel maar even helemaal gemerkt. Ja, met mijn kop erlangs, vooral de hoekjes heh? Toen ben ik maar naar buiten gegaan om te oefenen voor mijn verkennersdiploma AA. Nee, ik weet nog niet wanneer het examen is. Ik heb horen zeggen dat dat waarschijnlijk over de winter heen getild wordt. Dan ben ik al 11 jaar ja. Volgende maand word ik dat. Nee, als ik het voor het zeggen heb, komt er geen feest. Wel een lekker diner natuurlijk, voor mij en mijn moeder Troy. Nee, Pim mag niet komen. Misschien Charli want dat is mijn broer en buurman. En misschien Cera want haar vind ik wel eh... een soort van leuk. Maar ik geef dus geen feestje nee. Wat is nu 11 jaar? Mij zegt dat helemaal niks. En ik vind het niet leuk als mijn mens mij een "bejaarde" noemt. Het is al erg genoeg dat ik aan het seniorenvoer ben.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Japekop, je ziet er nog jong uit, hoor. En zolang je nog energie hebt voor een verkennersdiploma vind ik je nog geen bejaarde. Misschien kun je straks in huis oefenen, in het onder de duim houden. Verder verklap ik niks.

Anoniem zei

Japekop snapt niet wat u bedoelt. En wij laten dat nog even zo......