zondag 9 augustus 2009

Wordt de Boez een pestkop?


Wij beginnen ons af te vragen of onze Boez wellicht een pestkop wordt. Bij het betreden van de Kruidentuin kwamen wij namelijk Siep tegen, zij gaf duidelijk te kennen dat de tuin voor ons gesloten was maar de Boez trok zich daar dus niets van aan.



In plaats van met een bocht om Siep heen te lopen, maakte Boez een aantal rare sprongen om haar in de war te brengen en Siep schrok daar zo van dat zij haar huis in vluchtte. Vervolgens gebeurde het volgende.



Boez klom bovenop het zitsetje dat voor Siep's huis staat en begon daar een show op te voeren.
Hij daagde haar brutaal uit en Siep raakte geheel buiten zinnen; het gegrom en geblaas vulde de stilte van de avond en wij waren zelfs bang voor burengerucht.
Wij hebben tenslotte Boez tot de orde geroepen en na lang aarzelen ging hij uiteindelijk toch maar met ons mee de tuin weer uit. Ernstig toespreken toen wij eenmaal weer in de Katbladstraat waren, hielp niet, de Boez negeerde ons totaal. Wij vrezen nu dat de Boez zich ontwikkelt tot een pestkop, maar het kan ook zijn dat zijn puberteit wat langer duurt dan bij andere katten. Wij zijn er echter zeker van dat hij vandaag of morgen de kous op zijn kop krijgt en afgestraft zal worden door een soortgenoot die zijn gepest niet zal pikken. Afijn, we zullen het moeten afwachten.

Geen opmerkingen: