maandag 3 augustus 2009

Een bijzondere relatie.


Natuurlijk hadden wij dit moeten filmen. Maar alles ging zo snel dat wij niet de gelegenheid hadden het knopje van de camera om te zetten. Vandaar dus wat vage foto's....., snelle bewegingen heh?
In elk geval ziet u hier hoe Cera en de Boez samen spelen.
De Boez is net vorige maand 1 jaar geworden, Cera is bijna 4, menen wij. Boez woont dus bij ons, Cera aan de overkant van de straat. Vanaf het begin (toen de Boez bij ons in huis kwam), zijn zij vriendjes. Als Cera 's ochtends door haar mensen wordt buiten gelaten, steekt zij direct de straat over en meldt zich bij ons raam. Als de Boez op dat moment nog aan zijn ontbijt bezig is, weet hij niet wat hij moet kiezen: of eerst zijn eten opeten, of zijn vriendinnetje begroeten die ongeduldig voor het raam zit te mauwen. Wij hebben liever dat hij eerst zijn ontbijt nuttigt, want als er nog eten staat en wij openen het raam, zal Cera eerst de Boez verder helpen zijn bakje leeg te maken. De Boez vindt dat trouwens best; hij staat graag zijn Gourmet aan Cera af.
Dan gaan ze samen naar buiten en wordt er gespeeld.
Zij zijn niet de hele dag samen want ieder heeft uiteraard zijn eigen huis en eigen slaapplekjes. Maar komen zij elkaar in de loop van de dag weer tegen dan wordt er weer gedold. Zoals hier, in de Kruidentuin. Wij hebben in ons leven nog niet eerder meegemaakt dat twee buurkatten op deze manier met elkaar omgingen. We hopen dan ook dat, als de Boez echt volwassen is geworden en zich misschien meer bewust wordt van zijn territorium, hij nog steeds met Cera speelt. Maar dat moeten we dus afwachten.








Kent u ook zo'n bijzondere kat-kat relatie? Bericht het ons!

1 opmerking:

Katja zei

Leuke actiefoto's ! Nee, helaas ken ik verder niet zo'n leuke kattenvriendschap.