donderdag 6 augustus 2009

Vlinder en vlinder...


Het is een warme dag en de meeste katten liggen derhalve ergens onder/tussen de struiken in de schaduw. Wij treffen Vlinder in de Kruidentuin aan, maar zij ligt lekker te zonnen! Wij vragen ons af hoe ze het uithoudt, zo in die warmte!



Als wij onze vraag aan Vlinder zelf stellen, is zij niet bereid te antwoorden. Ze vindt het te warm om ook maar het geringste geluidje voort te brengen. Wel, wij kunnen haar niet ongelijk geven.
Onze verslaggever Japekoppie, die vandaag de beurt heeft een rondje met de fotograaf te lopen en zijn commentaar te geven op alles wat we tegenkomen, denkt er het zijne van.



Ook hij is vandaag wat stilletjes. Als hij zo, op zijn bekende wijze, appelig zit te kijken naar de soezende Vlinder, proberen we ons voor te stellen wat/hoe hij zijn soortgenoten en eigenlijk ook de hele wereld ziet. Wij hebben immers begrepen dat haarfabrieken niet alle kleuren zien die wij, mensen zien?


We doen een poging ons in te denken hoe Japekop Vlinder in beeld heeft. Met de camera dan, heh?
Zou het ongeveer zo zijn???


Hoe dan ook, Japekop snapt niet dat Vlinder in de zon ligt terwijl er zoveel schaduw in de Kruidentuin is. Nu moeten we er ook bij vertellen dat Japekop Vlinder nog niet vaak heeft ontmoet daar Vlinder er maar zelden zo rustig bijligt. Meestal slaat zij op de vlucht zodra wij haar naderen. Maar nu dus niet.



Vlinder is ondertussen weer gaan slapen. Ze trekt zich helemaal niets van Japekop aan. Veel te warm om je druk te maken!



En voor Japekop is een slapende Vlinder totaal niet interessant. Nee, daar kun je geen krant mee vullen! Dus hij gebruikt zijn tijd om het centrum van de Kruidentuin te gaan inspecteren. Op de foto ziet u hem tussen het bonenkruid en de rozemarijn snuffelen.
Als wij later weer op de redactie zijn, zal Japekop ons een andere vlinder brengen. Zo een met vleugeltjes dus. Wij kunnen nog net zien dat het een distelvlinder is voordat hij met een paar happen het fladderende beestje heeft weggewerkt en ingeslikt. Opeens hebben wij ontzettende behoefte aan een glaasje water! Gelukkig hebben wij dat altijd in voorraad.....

1 opmerking:

ina zei

Vlinder (zonder vleugeltjes) ziet er prachtig uit als ze ontspannen ligt.