donderdag 27 augustus 2009

Stom kletspraatje!


Oscar:
Wat moet dat? Wie durft mij zomaar te storen tijdens mijn dutje? En wie is u die stiekem foto's van mij staat te maken?



Ah, mevrouw Katblad! Nee, ik had u zo gauw niet herkend. Nee, het is niet erg dat u mij wakker heeft gemaakt, want eigenlijk had ik al veel te lang liggen slapen en was het hoog tijd om eens op te staan. Hebt u even tijd voor mij?



Eerst mijn rekoefeningen doen, ja. Ik ben namelijk wat stijf geworden door die dut in de plantenbak. Maar wat leuk dat u even langs komt. Had u daar een speciale reden voor? Oh, u kwam dus toevallig langs.



Ik ruik een vreemd luchtje aan u. Niet erg aangenaam nee. U bent zeker in een asiel geweest? Ja, dacht ik al. Wat deed u daar? Toch niemand weggebracht, wel?



Ach, een kleintje opgehaald? En die woont hier nu vlakbij? Om de hoek bij het gevaarlijke water? Nou, ik ben benieuwd. Erg klein nog, zegt u? En gevonden op de heide? Ja, schandalig dat mensen van die kleine, onschuldige pluizenbolletjes zomaar ergens droppen. Maar goed, dat zijn mensenzaken. Is het nog wat, dat kleintje? Wanneer mag ik het ontmoeten?



Oh, de eerste tijd dus nog niet. Nee, nog te klein, ik snap het. 10 weken zegt u? Wel, dan stellen ze nog niet veel voor heh? De kleur is zwart? Nou, dat is dan jammer voor u. Ja, moeilijk te fotograferen heh? Ach, een meisje? Ja, dat zijn over het algemeen kittige dingen. Nou, het zal mij benieuwen. Ja, misschien ga ik binnenkort wel even langs om door het raam naar binnen te kijken. En hoe reageerde Poekie? Ja, ik snap dat hij erg chagrijnig is. Ik zou er ook niet aan moeten denken om zo'n vreemd wijffie in huis te krijgen zonder dat je mening is gevraagd. Dat zet je hele leven op zijn kop, ja.




Nee, mij hoeven ze dat niet te flikken. Ik heb mijn poten al vol aan Lima en dat is genoeg. En hier buiten heb ik het ook druk zat. Ja, ik lig nog wel eens in de clinch met diverse lui. Nee, ligt niet aan mij maar aan hen. Grote ego's inderdaad en moeilijke karaktertjes.




Nee, dan ben ik een stuk makkelijker. Eigenlijk wil ik vooral klooien en zooien enzo, en een beetje pesten vind ik ook wel leuk, maar erg heftig gaat het niet toe. Nee, het is meer uitdagen wat ik doe, maar sommigen vatten dat nog wel eens verkeerd op. Zoals uw mevrouw Troy inderdaad. Nee, die is niet makkelijk. Je mag haar wel voorbij lopen, maar als je even blijft staan en haar aankijkt, komt ze achter je aan om je weg te blazen. U heeft inderdaad wel gelijk als u zegt dat mijn blikken behoorlijk brutaal kunnen wezen, ja. Maar dan nog vind ik haar reactie soms wel een beetje over de top. Maar goed, ik kan me wel voorstellen waarom ze haar huis zo verdedigt. Ze is toch moeder? Ja, daar komt het door. Die moeders zijn over het algemeen nogal fel, heh?
Maar nu genoeg daarover. Ik ben klaar met mijn rek- en strekoefeningen dus het moment is daar.


Wat ik daarmee bedoel? Wel, dat u mij nu mag aaien natuurlijk! Waarom denkt u anders dat ik u vroeg of u even tijd voor mij had? Toch niet voor zo'n stom kletspraatje? Komt er nou nog wat van of hoe zit het?

2 opmerkingen:

Trudi zei

Oscar solliciteert naar fotomodel van het katblad ?

Annemieke zei

Wat ligt hij mooi op de laatste foto!