vrijdag 14 augustus 2009

Spreekverbod?


Toen wij door de Poort (bij Iwan's straat) wilden lopen, zagen wij opeens een koppie boven de dakgoot uitsteken. Het was Panda, en hij zat daar omdat hij dienst had als Poortwachter. Er komen namelijk weer erg veel vreemdelingen de Hoftuin binnen de laatste tijd, en de partij Hof is Vol vindt dat daar wat aan gedaan moet worden. Vandaar dat de bewaking is verscherpt en Panda dus op wacht zat. Ja, om vreemdelingen tegen te houden dus, of om ze "uit te zetten" (of liever: meppen).



Maar zeg, Panda, je zit daar niet zo handig! Want als er een vreemdeling door de Poort de tuin binnenkomt, duurt het veel te lang voordat jij beneden bent en kunt optreden! Je moet dan eerst het dakje afspringen, dan een stuk over een muurtje lopen en tenslotte nog een flinke sprong maken ook, en dan ben je pas beneden in de tuin! Of heb je misschien helemaal geen zin in actie en zit je daar gewoon maar wat te zitten! Voor de show dus, ja!



Wel, Panda zweeg in alle talen. Misschien is er wel weer ruzie binnen de partij en hebben de leden een spreekverbod gekregen van Rooie Gijs (die is namelijk de baas daar). Of misschien ziet Panda de zinloosheid van de partij eindelijk eens in. Immers, de laatste tijd zien wij regelmatig de Boez en Oscar in de Hoftuin rondscharrelen en zelfs Cera waagt zich zo nu en dan binnen de Poorten. En dat wordt oogluikend toegestaan. En laatst zat Caja ook nog eens rustig op het dakje waar Panda nu Poortwachter zit te wezen. Wel, op dat moment kwamen wij er dus in elk geval niet helemaal uit. En daar wij toch geen antwoord op onze vragen kregen van Panda, vervolgenden wij ons rondje maar weer. Wellicht is Panda een volgende keer wat spraakzamer....

Geen opmerkingen: