vrijdag 14 augustus 2009

Mevrouw Troy is selectief.


Voor de duidelijkheid willen wij u even berichten dat mevrouw Troy dus niet elke bezoeker van de redactie of het Poezenloket wegjaagt, heh? Nee, het zijn alleen de individuen die zij niet vertrouwt of die niks te maken hebben in de Katbladstraat. De ongure typjes dus en de agressieve of boosaardige haarfabrieken. Om het bovenstaande te kunnen bewijzen, maakten wij opnamen van het bezoek van Harremans. U ziet op de foto hoe mevr. Troy via neus-neus contact Harremans controleert op de eerder genoemde, nare eigenschappen.
En Harremans bleek in een goede bui te zijn en werd voor nu goedgekeurd door onze receptioniste.
(Dat kan dus morgen weer anders zijn heh? Het is maar dat u dat begrijpt!)


Harremans had niet de behoefte om het Poezenloket te bezoeken maar wilde wel even op het terrein van de redactie snuffelen. En daar had hij dus zojuist toestemming voor gekregen van T. Troy. Zij hield hem echter wel in de gaten, maar ook dat hoort bij haar taak.


Har nam in elk geval ruim de tijd om enige planten te inspecteren op karakteristieke geuren. Nee, Bolle-Wangen is al geruime tijd niet meer langs geweest, dat ruik je zo. De geuren van Japekop en Charli voeren derhalve weer de boventoon. Maar dat hoort ook zo want die wonen hier, en dus moet iedereen dat weten ook.



De reddingslijnen moesten ook uitgebreid worden besnuffeld door Har. Mevrouw Troy bleef voor het Poezenloket zitten en zag erop toe dat Har niet teveel van zijn eigen geurtjes achterliet. Zij bleef overigens erg rustig terwijl Har zo druk aan het snuiven was.



Minder rustig was Cera. Zij wordt erg vaak gepest door Harremans en daarom hield zij haar staart in beweging. Voor het geval dus, ja.
Maar Harremans had nog andere, belangrijke zaken te doen. Bovendien hield mevrouw Troy de wacht en dan ga je niet een andere bezoekster van de redactie meppen. Stel je voor dat de receptioniste kwaad wordt en je nooit meer langs mag komen! Har had het dus wel gezien en ging op weg naar de Kruidentuin. Wij denken dat hij daar een lekker hapje Nepeta ging halen.
Maar goed, nu we het toch even hadden over Bolle-Wangen: wij hebben hem dus al geruime tijd niet meer gezien en zijn benieuwd of hij nog wel op straat rondzwerft. Als u hem kort geleden nog ergens hebt zien scharrelen, bericht het ons! Alsvast bedankt....

Geen opmerkingen: