maandag 31 augustus 2009

Vergeten vriendschap....


Tijdens ons rondje door de buurt, kwamen wij eindelijk weer eens Iwan tegen. Hij kwam luid klagend achter een auto vandaan en ging direct voor onze voeten op de grond liggen rollen.



Wel Iwan, vertel het maar. Gooi het er maar allemaal uit. Ach, vlooienpipet in je nek gehad? Ja, we zien het! Vieze plek heh? Maar door over de straat te rollen maak je het alleen nog maar smeriger!



Oh, nog steeds je verjaardagscadeau niet gekregen? Wel, je moet maar geduld hebben. Nee, je hoeft niet weer onze camera te beneuzen!



Weer zo'n natte plek op de lens! Is dat nou echt nodig?



We liepen met Iwan de Hoftuin in en kwamen daar de Boez tegen. Ha, dachten wij. Hoog tijd dat die twee elkaar weer eens ontmoeten. Eens kijken wat er gebeurt.
Wel, de Boez kende Iwan niet eens meer. En dat terwijl ze toch goede vrienden waren. Maar de laatste ontmoeting is blijkbaar te lang geleden geweest. Erg jammer.



De Boez was zelfs bang voor Iwan. Hij zorgde dat hij op grote afstand bleef van die grote rooie. Ja, want al is de Boez zelf al een flinke vent, zo groot als Iwan is hij nog lang niet!



Iwan dacht er het zijne van. Hij maakte zich niet druk en ging op zijn gemak een struik uitgebreid besnuffelen.



En de Boez dacht: als die grote gevaarlijke rooie daar toch bezig is, zie ik de kans schoon en sluip achter hem langs.



En Boez vluchtte door de Poort naar de Katbladstraat. Wat een held.....



Wij volgden de Boez en Iwan kwam op zijn beurt achter ons aan. Wel op zijn gemak, want haast had Iwan dus niet.


In de Katbladstraat lag de Boez om het hoekje te wachten. Iwan zag hem niet eens en dook gelijk op de zandplek om eens even lekker te gaan rollen. De viespeuk!



En omdat het er niet naar uitzag dat hij zijn kennismaking met de Boez kon hernieuwen (de Boez was daar echt niet voor in de stemming en deed ontzettend bang en kinderachtig), besloot Iwan na zijn rollingen maar weer door de Poort huiswaarts te gaan. Jammer Iwan, dat het zo gelopen is. Zien we je gauw weer?



Toen Iwan zich door de Poort had verwijderd, zat de Boez dus toch nog te mokken. Misschien had hij meer tijd nodig gehad voor de nieuwe kennismaking met Iwan? De laatste keer dat ze elkaar hadden gezien was toch al vele maanden (een half jaar?) geleden, en als je nog zo jong bent als de Boez, kan het zijn dat er gaten in je herinnering zijn gevallen.....
Wij zullen Iwan dus regelmatig moeten vragen wat vaker langs te komen zodat de vriendschap weer opgepakt en hernieuwd kan worden. Hoewel, wij vrezen dat Iwan het de komende tijd erg druk zal hebben met het opbouwen van een relatie met zijn verjaarscadeau dat Igor heet.
Nadere berichten hierover zullen zeker volgen.

1 opmerking:

Annemieke zei

Leuk om Iwan weer eens te zien. Jammer dat Boez hem niet meer kent, ze waren zulke goede vrienden...
Hopelijk komt Igor snel!