woensdag 12 augustus 2009

Samen tussen het gras.


Omdat wij zeer onder de indruk waren geraakt van de brutaliteit van Oscar en zijn onverschrokkenheid (zie eerder bericht), besloten wij hem maar eens te volgen tijdens zijn zooi- of klooitocht. Oscar liep de Poort door de Hoftuin in en wij dus achter hem aan.



Oscar ging eigenlijk rechtstreeks naar het hoge gras toe en het leek alsof hij wat tussen de sprieten had gezien. In elk geval bleef hij daar staan kijken. Wij wilden natuurlijk op onze beurt weten wat daar dan wel precies te zien was, en kwamen naderbij met de camera.



Aha! Onze eigenste Boezelmans! Had hij zich verstopt toen hij Oscar door de Poort zag komen of zat hij daar al een tijdje?
Wij vermoeden het laatste, al is dat vermoeden nergens op gegrond.



Oscar liep om de graspollen heen om van de andere kant de Boez beter te kunnen zien. Wij duwden onze camera door de sprieten om zo ook beter de Boez in beeld te krijgen. Wat zat onze jongste bediende nu weer uit te vreten?



Gras! Boez zat vol overgave gras te kauwen! Nu moeten we toegeven dat het gras op die plek het lekkerste gras van de wereld moet zijn. Immers, de halve katbladbuurt komt daar zijn hapje groen halen! En je kunt je er natuurlijk fijn tussen verstoppen zodat je in alle rust en ongezien kunt genieten van de lange, sappige sprieten. Maar goed, de rust voor de Boez was nu toch wel voorbij met de aanwezigheid van Oscar. Toch?



Welnee. Onze aanwezigheid was het meest storend! Dat we ons nu zo konden vergissen....
De Boez was erg duidelijk en gaf te kennen dat hij liever had dat wij zouden gaan. Wij waren daar best wel toe bereid, maar er moest toch nog wel even een kiekje gemaakt worden van Oscar. Waar was hij ondertussen gebleven?



Natuurlijk. Ook tussen de smakelijke sprieten. Hij was al druk doende een stengel te vermalen en likte zijn lippen er bij af.
En omdat er toch geen ruzie zat te komen (Oscar en de Boez zaten zo lief en vredig samen te kauwen) besloten wij maar hen alleen te laten.


Nog een laatste foto van de graspollen waartussen de Boez en Oscar dus van een afstandje niet meer te zien waren. Zouden deze twee dan toch vriendjes zijn of worden? Wij hopen het van harte..... Hoewel, een flinke knokpartij op zijn tijd is natuurlijk beter voor het katblad, heh? Anders wordt het allemaal zo saai!

1 opmerking:

Katja zei

Wat een prachtige foto weer waar de Boez zo in de camera kijkt ! Lijkt me ook heerlijk voor al die katten dat ze zich zo helemaal in dat gras kunnen verstoppen.