woensdag 26 augustus 2009

Vakantievrede is voorbij.


Het begon allemaal zo leuk. Ze hadden er echt zin in, de Boez en Cera. We gingen ons avondwandelingetje maken en in de Kruidentuin werd er eerst even druk gesnuffeld.



Boez ging natuurlijk voorop en Cera liep achter hem aan. Gelukkig weten wij dat Cera niet altijd zo volgzaam is en ook vaak haar eigen route volgt. Anders zou Boez nog arroganter worden dan hij al is, en dat willen wij dus niet.



Vrolijk en vol goede moed liepen wij de Parallelstraat in. Wij waren van plan de lange route te nemen, d.w.z. helemaal de Parallelstraat uitlopen en aan het eind, via de straat langs het gevaarlijke water, weer terug de Katbladstraat in. Maar er kwam een kink in de kabel.


Ja, want Bel de Franskat is weer terug! Hij is een tijd uit logeren geweest terwijl zijn mensen op vakantie waren.
Zo te zien is Bel sterk vermagerd, maar wij hoorden van zijn zij-mens dat hij het erg naar zijn zin heeft gehad, een groot gebied tot zijn beschikking had en daar lekker te keer kon gaan, qua buitenactiviteiten dus. Misschien dat hij daardoor is afgevallen? In elk geval moet Bel zijn gebied hier weer terugwinnen en hij heeft daar ook grote haast mee. Want zodra hij Cera in het oog kreeg, gingen hij volledig uit zijn dak.


Arme Cera. Na weken verlost te zijn geweest van haar ergste vijand, was zij wederom de klos en het kwam nog vrij onverwacht ook. Ze uitte een kreet van onaangename verrassing en sloeg op hol; ze moest rennen voor haar leven. Eerst ging het een stukje richting gevaarlijk water, maar halverwege keerde zij om en rende ze, met Bel de Franskat op haar hielen, terug naar de Kruidentuin. En wij? Wij konden helemaal niets doen om haar te helpen....



De Boez was ondertussen de Steeg van Storm in gevlucht en lag daar te wachten op Cera. Wij vertelden hem dat dat wachten geen zin had en dat hij maar mee naar huis terug moest komen, want daar zou Cera uiteindelijk vanzelf wel weer terugkeren. Nee, wanneer wisten wij ook niet. De Boez volgde ons daarop, nogal bedremmeld, terug naar de redactie.



10 minuten later zagen wij Cera opduiken. Ze sprong op de tafel van onze buren en wilde niet met ons praten. In plaats daarvan moest zij nodig haar vacht fatsoeneren. Nee, dat deed zij het liefst alleen en in alle rust, dus lieten wij haar maar. Ook van de Boez wilde zij op dit moment even niets weten, en deze ging toen maar in zijn eentje naar de Hoftuin. Misschien was daar wel iemand die met hem wilde spelen?
Bel de Franskat is dus weer flink aanwezig. De vakantievrede is zeker voor Cera voorgoed voorbij en wij zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen in de Katbladbuurt.
Het kan zijn dat Bel zich nu eveneens gaat bemoeien met de opvolging van Storm en wij houden daarom ons hart vast. Hij zou een goede kandidaat wezen, dat wel. Immers, hij is zich zo te zien en te merken behoorlijk aan het ontwikkelen als een ware schrik van de buurt! Wij hadden al eerder vernomen uit betrouwbare bron dat Bel geregeld gesignaleerd wordt langs het gevaarlijke water in het gebied van Flash en Schneider, en ook daar de bewoners bedreigt, dus hij doet reeds langer alle moeite om zich een flink territorium toe te eigenen en alle bewoners angst aan te jagen.
Wel, wij zullen het moeten afwachten. Misschien kalmeert de Franskat wat als hij weer gewend is aan zijn eigen huis en buurt. Of zou dit ijdele hoop zijn?

3 opmerkingen:

Katja zei

Arme Cera !
Ik vind Bel er trouwens akelig mager uitzien, wilde zeker op zijn logeeradres niet binnen komen om wat te eten...

ina zei

Bel is inderdaad errug dun.

Annemieke zei

Volgens mij is Bel vergeten te eten op zijn logeeradres - of hij heeft natuurlijk zijn eigen eten gevangen - dat kost meer energie dan kant en klare brokken. Maar kennelijk voelt hij zich er niet minder goed door! Ik zie hem zeker als een kandidaat voor het overnemen van Storms positie.