dinsdag 18 augustus 2009

Toneel, strategie of wat?


De Boez (links) was weer eens de Hoftuin binnengedrongen, en dat tot grote ergernis van Panda. U weet natuurlijk intussen al dat Panda lid is van de partij Hof is Vol en altijd veel moeite doet om vreemd volk buiten de tuin te houden. Zou de Boez zich laten wegjagen? In elk geval was hij er maar vast bij gaan liggen om Panda duidelijk te maken dat hij (Boez dus) in Panda zijn meerdere zag. En zou Panda daar in trappen?



In elk geval was er eerst het neus-neus ritueel. En blijkbaar was de uitkomst daarvan gunstig, want Panda liet de Boez blijven.



Panda liep met een grote bocht om de Boez heen en de laatste bleef er bij liggen. Maar wat nu?


Panda ging vlakbij de Boez zitten op een parasolvoet. Hij was dus niet bereid om Boez zomaar zijn gang te laten gaan en vond het nodig hem in de gaten te houden. Boez kon dan wel ongevaarlijk of misschien zelfs wel onnozel ruiken, maar je weet maar nooit en tenslotte was hij een indringer, hoe je het ook bekijkt....



En misschien was de Boez wel niet zo onnozel als hij rook?
Boez deed wat in dit geval het verstandigst is, hij ging een stukje opvoeren. Lekker rollen voor de neus van Panda en de vermoorde onschuld uithangen. Een aardig stukje toneel.


En het toneelstukje boeide Panda ook nog. Wie is hier eigenlijk onnozel? Of is er iets wat ons ontgaat?



Panda kreeg er na een tijdje genoeg van en het zag ernaar uit dat hij zou opstappen. Tot nog toe was er geen grom of blaas te horen geweest. Wij snapten er helemaal niets van. Hoe zit het dan met dat territoriumgedrag? Waarom liet Panda Boez gewoon zijn gang gaan? In zijn tuin?
Het kan natuurlijk zijn dat de Boez nog geen gevaar is omdat hij nog jong is. En dat hij, omdat hij al jong werd gecastreerd, bepaalde "gevaarlijke" geuren niet bij zich draagt. Of wellicht vliegt Panda hem niet aan omdat de Boez zich zo onderdanig gedraagt. Wie het weet, mag het zeggen.


Tot onze verbazing liep Panda niet weg maar had hij besloten de voorstelling uit een andere hoek te bekijken. En tenslotte lagen ze beide wat te rollen en keken ze beurtelings naar elkaars gespartel.









Totdat de Boez zich liet afleiden door de fotograaf, en Panda tussen de struiken dook.



Ja Boez, je kunt prachtig toneelspelen. En je wordt weer heerlijk stoffig zo!




Panda was weer in de buurt gekomen en de Boez vergat de fotograaf. Ze rolden samen nog een poosje verder maar wij hadden genoeg gezien. En we hadden ook genoeg om te overdenken. Nee, wat het gedrag van katten betreft ben je nooit uitgeleerd. En het is een wonder als je ze ooit echt helemaal leert begrijpen, deze haarfabrieken....

4 opmerkingen:

ina zei

Het lijkt wel of Panda de Boez accepteert in de Hoftuin. Als hij nu maar geen moeilijkheden krijgt met de rest van de partij.

Peettante zei

Heel mooi hoor! Ik ben trotse op Boezelmans. En niet alleen omdat ik peettante ben.Hartstikke lief om dit te zien.

Annemieke zei

Wat een gek gedrag met dat gerol!

Hans zei

Ach, die psrtij Hof is Vol is niet zo gevaarlijk. Er is geen geelwitte angorakater die de dienst uit wil maken. . . . :) Dus deze zullen echt wel met elkaar vrede sluiten.

Mvgr
Hans