dinsdag 25 augustus 2009

Beetje opschieten alstublieft.


Ollie:
Hoe komt u hier binnen? U weet toch dat ik niet van bezoek hou? Ik verzoek u onmiddellijk te vertrekken en niet weder te keren. Dat komt zomaar binnen terwijl ons mens niet thuis is! Waar haalt u de brutaliteit vandaan!



Ach, u bent vandaag van de voedselvoorziening? Omdat ons mens niet op tijd thuis kan zijn? Wel dan trek ik al mijn woorden terug. Nee, het was allemaal niet zo bedoeld en een grove vergissing mijnerzijds. Mag ik u mijn excuses aanbieden? U weet waar het eten staat? Goed, dan roept u mij maar als u de bakjes gevuld heeft. En niet te karig met het voer heh? Ja, u weet best wat ik daarmee bedoel. Over het algemeen bent u best wel krenterig en daar hou ik dus niet van. Omdat ik een Bourgondiƫr ben, ja.



Charli:
Mag ik mijn hap hier hebben? Nou, omdat ik dit dus een leuke plek vind om te eten. Nee?



Wel, dan spring ik toch naar mijn normale eetplek toe?



Hier dus ja. Ja, ik kan inderdaad springen als de beste. Snel was ik ook, niet?



Nu vraag ik mij 1 ding af. Wat dat is? Waarom bent u nog niet door de knieƫn gegaan? Ja, de brokken staan inderdaad onderin de kast. Dat weet u best en u hoeft niet net te doen alsof u dat niet weet. Nee, want het is niet de eerste keer dat u hier komt. Doet u dat met mijn moeder en broer Japekop ook? Wel, eerst uitgebreid foto's nemen en dan pas het eten serveren? Nee, ik vind het geen stijl en het komt ook niet te pas, zal ik maar zeggen.



U verveelt mij enorm met uw camera. U bent gevraagd om hier het eten te serveren en nu maakt u gruwelijk misbruik van de situatie door plaatjes te schieten.
Heeft u eigenlijk wel toestemming gevraagd van te voren? Wel, aan ons mens natuurlijk! Nee?
Dan bent u strafbaar. Voor deze misdadige act van u, zult u moeten boeten. Ja, dubbele portie brokken alstublieft. Nee, wat mij betreft kunt u die Gourmet uit dat blikkie laten zitten want daar word ik niet blij van.


U tart mij nu met uw getreuzel. Mijn bakje is nog steeds leeg en het aantal foto's loopt aardig op. Nee, ik werk verder niet mee. Uw misbruik overschrijdt alle grenzen. U bent hier al een kwartier bezig en ik heb nog geen brokkie gezien. Ja, morgen kom ik bij mijn moeder bij het Poezenloket een klacht indienen. En als ik kans zie, zal ik ook eens even goed tegen uw cv-radiator in de gang komen sproeien. Misschien begrijpt u dan hoe het werkt en het dus moet.



Nog steeds die bakjes niet gevuld? Nee, ik heb namelijk het kastdeurtje nog niet gehoord. Ons mens doet lang niet zo moeilijk als u. Ja, ik zal de hemel danken als ze weer thuis komt en alles hier weer normaal toegaat. Het is erg behelpen met u, inderdaad. En als u nu eindelijk ons eten hebt opgediend, wilt u dan, als u dit pand verlaat, goed controleren of het kattenluik op slot zit? Ja, want ik heb namelijk geen zin in indringers. Ook de gordijnen dicht ja. En nu een beetje opschieten alstublieft.....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Die blik van Charli - vol verwachting! Hij lijkt wel op Japekop als hij zo kijkt - alleen is ie wat "gevulder".

Hans zei

Ach,

Charli,

zo dun ben je ook weer niet. Een dagje vasten kan geen kwaad.