maandag 24 augustus 2009

Met ziekteverlof.


Thassos:
Ha mevrouw Katblad! Komt u een hapje eten? Oh, u kwam langs voor mij! Wat aardig. Nee, ik heb geen terrasdienst vandaag. Eerlijk gezegd werk ik al een tijdje even niet. Nee, ik ben met ziekteverlof. Gewonde poot inderdaad, hoe weet u dat nu weer?



Ja, het gaat al stukken beter met die poot. Flinke hap eruit, heh? Het was nog veel erger ja, toen het pas was gebeurd. Mijn poot zwol helemaal op en toen moest ik pillen. Maar u ziet nu zelf dat het best goed gaat, met die poot.



Nee, werken kan nog niet. Ik moet vooral veel slapen, hebben ze gezegd. Ja, dat is een opdracht die ik wel aankan. Daarom lig ik hier ook. Om wat te slapen in de zon op een zacht kussentje. Nee, ik heb er geen bezwaar tegen als u mij een beetje aait. Fijn ja, dank u wel.



Ja, het is erg druk op het terras, maar ik heb gelukkig mijn eigen tafeltje hier. Ja, ik heb een erg aardige werkgever die altijd zorgt voor een zacht kussentje voor mij, ook al kan ik nu niet voor hem werken.
Maar ons gesprek heeft me erg vermoeid, dus als u het niet erg vindt ga ik nu weer wat verder dutten.




Fijn dat u even naar me kwam kijken, ja. Nee, ik red me verder wel, dank u wel. Komt u binnenkort nog een keer langs? Ja, misschien kunnen we dan wat uitgebreider van gedachten wisselen. Nu, tot ziens dan maar en u ook het beste heh? Dag mevrouw Katblad....

5 opmerkingen:

ina zei

Ach, arme jongen.
Gelukkig wordt er prima voor je gezorgd.

Annemieke zei

Beterschap Tassos! Inderdaad een flinke hap - maar het ziet er schoon uit, dus het komt vast helemaal goed. Hulde voor de werkgever, dat je lekker kunt herstellen.

Inge zei

Oh wat naar Thassos dat je een zeer pootje hebt. Ik miste je al hier in de straat.
Je bent zo lief altijd!
Gelukkig gaat het al beter met je.

de verslaggever zei

Omdat wij niet al te vaak contact hebben met Thassos, hopen wij maar dat zijn mensen dit lezen en hem alle goede wensen overbrengen. Thas, zaterdag weer op het terras? Dan nemen wij een salade met tonijn en dan zullen we extra veel morsen!

Wilma zei

Auw, dat ziet er pijnlijk uit! Is er ook bekend hoe dit zo gekomen is?